liga prvaka

Mbappe u 98. minuti iz penala spasio PSG, Borussia razbila Milan na San Siru

28.11.2023 u 23:45

Bionic
Reading

Dramatično je bilo u skupini F Lige prvaka. PSG je na Parku prinčeva odigrao 1:1 s Newcastleom, a Kylian Mbappe je za izjednačenje zabio u 98. minuti. U drugom je susretu dortmundska Borussija na San Siru pobijedila Milan 3:1

U skupini F Borussia Dortmund je velikim trijumfom 3:1 nad Milanom na San Siru kolo prije kraja osigurala plasman u osminu finala, a za prvo mjesto će joj biti dovoljan i bod kod kuće protiv PSG-a u zadnjem kolu.

Za treću uzastopnu pobjedu 'crno-žutih' velike zasluge ima Marco Reus koji je u 10. minuti realizirao kazneni udarac za 1:0, a potom u 69. minuti asistirao Karimu Adeyemiju za konačnih 3:1. Milan je mogao prvi povesti već u 6. minuti, ali je gostujući golman Gregor Kobel obranio penal Olivieru Giroudu.

AC Milan - Borussia Dortmund, Liga prvaka, 28.11.2023. Izvor: EPA / Autor: Daniel Dal Zennaro

Samuel Chukwueze je uspio izjednačiti u 37. minuti, ali to je ostao jedini pogodak domaće momčadi. Za drugo vodstvo Borussije strijelac je u 59. minuti bio Jaime Bynoe-Gittens.

Drama se događala na Parku prinčeva, gdje je Newcastle golom Alexandera Isaka iz 24. minute vodio sve do osme minute dodatka poljskog suca Szymona Marciniaka. Tada je Kylian Mbappe iz sumnjivo dosuđenog kaznenog udarca izjednačio i ostavio PSG u igri za osminu finala.

  • +13
PSG - Newcastle, Liga prvaka, 28.11.2023. Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Borussia je prva s 10 bodova, PSG je drugi sa sedam bodova, a po pet imaju Newcastle i Milan. Nijemci su jedini sigurni da nastavljaju svoj put i u nokaut fazi Lige prvaka, a priliku da im se pridruže imaju sve tri preostale momčadi. U zadnjem kolu Borussia će ugostiti PSG, a Newcastle je domaćin Milanu.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore