BORBA ZA TROFEJ

Hrvatski stručnjak Niko Kovač ima jako dobar razlog da u finalu Europske lige navija za - Manchester United

26.05.2021 u 15:44

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Uniteda i Villarreala danas u poljskom Gdanjsku (21 sat, Arenasport 1) igraju finalnu utakmicu Europske lige

Do sada su se ove dvije momčadi u europskim natjecanjima susrele četiri puta, a sve su utakmice završile bez golova.

Villarreal nikada nije bio u finalu velikih europskih natjecanja, United je tri puta osvojio Ligu prvaka, a Europsku ligu jednom - 2017. godine.

Villarreal je u četvrtfinalu pobijedio Dinamo, a u polufinalu Arsenal. United je u četvrtfinalu bio bolji od Granade, a u polufinalu od Rome. Osim naslova pobjednika, osvajač Europske lige izborit će i nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Inače, za englesku momčad će večeras navijati Niko Kovač sa svojim Monacom. Naime, osvoji li United drugo po snazi Uefino natjecanje, sa sobom će izravno u skupine Lige prvaka povući Monaco, koji je završio treći u francuskom prvenstvu (ta pozicija vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka).

  • +5
PSG - Monaco, finale Francuskog kupa, 2021. Izvor: EPA / Autor: Ian Langsdon

Villarreal je u La Ligi završio na sedmom mjestu koje donosi kvalifikacije za Konferencijsku ligu,a trijumfom u Europskoj ligi španjolski prvoligaš bi izborio plasman u skupine Lige prvaka.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.