DEFINITIVNO GOTOVO

Slavlje nogometaša Milana pokvarila je vijest koju je s njima podijelio omiljeni suigrač; mnogi će njegov potez okarakterizirati kao izdaju

26.05.2021 u 09:18

Bionic
Reading

Gianluigi Donnarumma (22) nije dogovorio produljenje vjernosti s Milanom, ovoga ljeta definitivno napušta talijanskog velikana i to besplatno

U nedjelju je Milan pobjedom u Bergamu kod Atalante (2:0) izborio drugu poziciju u prvenstvu i plasman u Ligu prvaka poslije šest godina izbivanja iz najjačeg Uefinog natjecanja. No veselje zbog povratka u elitno društvo malo je pomutila vijest koju je sa suigračima podijelio Gianluigi Donnarumma.

Prema pisanju talijanskih medija, vratar je priznao u svlačionici kako nije došlo do dogovora između njega i kluba te da odlazi.

Donnarumma je dijete Milana, nosio je dres 'Rossonera' od najmlađih kategorija, imao je najveću plaću, bila su mu ponuđena još izdašnija primanja, ali to nije bilo dovoljno i jasno je da će pojedini navijači njegov odlazak okarakterizirati kao izdaju.

Mladi golman tijekom karijere primao je prijetnje i uvrede od navijača, jer im je smetalo što je kontroverzni menadžer Mino Raiola koketirao s mnogim klubovima, a među njima i rivalom Juventusom.

  • +5
Atalanta Bergamo - AC Milan, Serie A, 23.5.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Za Milan je bolno što će Donnarumma sa San Sira otići besplatno, iako mu je tržišna vrijednost 60 milijuna eura, pošto je odradio ugovor do kraja. Rossoneri su vrataru nudili osam milijuna eura, ali je mendažer Raiola zahtijevao 10 milijuna eura po sezoni uz bonus 15-20 milijuna eura sano za potpis.

Milan je na ovakav scenarij bio spreman te je pred potpisom ugovora s vratarom Lillea Mikeom Maignanom.