'Kauboji' strepe od najgoreg

Hrvatski rukometaši još imaju šanse za prolaz u četvrtfinale, ali postoji i jedan crni scenarij koji nas šalje doma već i prije utakmice s Danskom

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 25.01.2021 08:14
  • Objavljeno 25.01.2021 u 08:14
Bionic
Reading

Hrvatsku jedan scenarij odmah izbacije s prvenstva, a to je ono što svakako želimo izbjeći

Argentina je razbila Hrvatsku i nanijela joj težak poraz u drugom kolu skupine II drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu. Tim nas je porazom Argentina ostavila tek matematički u igri za prolaz u četvrtfinale, odnosno malo toga je sada u našim rukama.

Da smo, kao što je bilo i očekivano, opravdali ulogu favorita i pobijedili Argentinu, već sada bismo pisali o četvrtfinalu i utakmica s Danskom bi bila tek revijalna. Imali bi sedam bodova i to bi bilo nedostižno za Argentinu i Katar. Ovako, ovisimo o drugima.

Šansa postoji i matematika je vrlo jasna. Ako Katar u ponedjeljak pobijedi Argentinu, a Hrvatska Dansku koja je već osigurala nastavak natjecanja, uz Dance i Hrvati idu u četvrtfinale. Pobjedi li pak Argentina u utakmici s Katarom koja se igra u 18 sati, utakmica Hrvatske i Danske, koja se igra od 20:30, će ponovno biti revijalna jer u tom slučaju Argentina i Danska idu dalje pa će 'Kauboji' igrati tek za prestiž i ispiranje gorkog okusa koji će ostati zbog poraza protiv Argentine.

Dakle, takav scenarij ćemo htjeti pod svaku cijenu izbjeći i vjerojatno će po prvi puta u povijesti cijela Hrvatska svim srcem biti uz Katar. Ne uspije li Katar doći do pobjede, Hrvatska će i prije susreta s Danskom 'otići kući'. Naravno, samo figurativno jer utakmicu s Danskom moramo odigrati u svakom slučaju.

  • +46
Argentina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal