Svi su u šoku

[FOTO] Legende oštro kritizirale istup Line Červara nakon utakmice, a riječi Pere Metličića najbolje govore koliku je grešku napravio izbornik

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 24.01.2021 10:58
  • Objavljeno 24.01.2021 u 10:57
Bionic
Reading

Pero Metličić, Goran Šprem i Drago Vuković nisu štedjeli Linu Červara nakon što je najavio ostavku

Argentina je šokirala Hrvatsku i pobjedom 23:19 ju udaljila od četvrtfinal Svjetskog prvenstva u rukometu. Šansa još postoji, no ona je jako mršava, a Lino Červar je odmah nakon utakmice najavio da napušta mjesto izbornika i poručio čelnicima saveza da nađu novo rješenje.

'Nije dobro izgubiti utakmicu, iznenađen sam i ja kako smo igrali, jer smo prethodne tri utakmice dobro odigrali. Preuzimam odgovornost, a čelnicima saveza poručujem da potraže novog izbornika. Svoj sam dio dao uz puno posvećenosti, strasti i angažmana u vođenju reprezentacije, u 250 utakmica. 20 godina se stvarala ova reprezentacija, da se baca na glavu, da se bori, a toga sada nije bilo', rekao je Červar pa dodao:

'Neću razmisliti o ovoj odluci, uvijek sam držao visoke kriterije. Novi čovjek treba preuzeti reprezentaciju.'

  • +46
Argentina - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Njegov potez je naišao na lavinu kritika, a među prvima ga je kritizirao legendarni bivši kapetan reprezentacije Pero Metličić u studiju RTL-a, a njemu su se priključili i Goran Šprem i Drago Vuković.

'To je totalno promašeno. Červar je preuzeo odgovornost i to je ok, ali zašto podnosi ostavku dok je Hrvatska još živa? Što ako dođemo u četvrtfinale ili polufinale? Što dalje? Kako ćeš motivirati tu momčad? Brod nije potonuo i on je zadnji koji ga treba napustiti. Bio je vruć nakon utakmice, ali trebao je biti pametniji. Tužno je što je ovo kraj za njega', rekao je Metličić pa dodao:

'Ovo je najveća greška u njegovoj karijeri! Pustimo utakmicu, to je sport, dogodi se, ali ov napraviti i oprostiti se na ovakav način, to nije u redu', oštar je bio Metličić.

S njim se slaže i Goran Šprem kojeg je Červarova ostavka neugodno iznenadila.

'Lino je jedan od naših najvećih trenera, ali meni se nikada nije dogodilo da usred turnira trener da ostavku. I Francuska je znala biti 12. pa nije bilo drame. Ne padaju glave samo tako. Pitanje je kako će sada i Savez reagirati. Čini mi se da je ekipu odmaknuo od sebe. Dojam je kao da ih je ostavio na cjedilu. Znam da to nije htio', kaže Šprem.

Drago Vuković je rekao kako se svi sada trebaju regrupirati.

'Nije samo do kapetana. Svi trebaju skupiti glave i regrupirati se. Neka se zatvore u jednu sobu, mogu se i potući ako treba, ali bitno je da sve raščiste između sebe. Mi smo cijelo vrijeme pozitivne stvari gurali u prvi plan, a sada je to stiglo na naplatu. Nismo bili pravi cijeli turnir', nije se suzdržavao ni Vuković.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal