SAD ILI NIKAD...

Hrvatski reprezentativac odlazi na još jednu posudbu; ovo mu je posljednja prilika da oživi karijeru

12.07.2019 u 06:34

Bionic
Reading

Marko Rog (23) je u ljeto 2016. godine iz Dinama stigao u momčad Napolija. Platili su ga tada Napolitanci čak 15 milijuna eura, puno su očekivali od njega, ali... Nije se Rog uspio nametnuti u strašno jakoj momčadi sa San Paola, pa je prošlu sezonu bio na posudbi u Sevilli, a čini se da ga ista sudbina čeka i ove sezone

Carlo Ancelotti složio je strašnu momčad za novu sezonu, dojam je kako Napoli napokon - po tko zna koji put u posljednjih desetak godina - ima kvalitetu kojom bi se mogao ravnopravno nositi s nedodirljivim Juventusom. Napoli je u posljednjih sedam sezona čak četiri puta završio kao drugi (2013., 2016., 2018., 2019.), sad na San Paolu vjeruju da je došlo vrijeme za naslov prvaka.

Ancelotti tako i slaže momčad, a to je u isto vrijeme jako loša vijest za hrvatskog reprezentativca Marka Roga (23) koji u takvoj konkurenciji jednostavno nema svoje mjesto.

Prošle je sezone Rog poslan u Španjolsku, na posudbu u Sevillu, ali nije se dokazao ni u Andaluziji. Odigrao je samo 13 utakmica u svim natjecanjima i vratio se na San Paolo.

Ancelotti pokušava pomoći našem mladom nogometašu i reprezentativcu, pa mu je, navode talijanski mediji, pronašao idealan angažman i momčad u kojoj bi Marko Rog trebao oživjeti posrnulu karijeru. No, neće iskusni lisac Ancelotti ponoviti pogrešku s početka sezone i poslati ga što dalje. Rog bi trebao ostati u Serie A i razvijati se jer ipak se od njega očekuje još jedan povratak i prilika u Napulju.

Navodno bi tako Rog sljedeću sezonu trebao odraditi na posudbi u Cagliariju. Momčad za koju je prošle sezone igrao Darijo Srna, a na Sardiniji je još uvijek i bivši kapetan Rijeke Filip Bradarić, ostala je bez svoje najveće zvijezde. Naime, Nicolo Barella (22) praktički je već prodan Interu, za njega će Cagliari on 'nerazzurra' dobiti oko 50 milijuna eura, ali teško da će pronaći adekvatnu zamjenu.

  • +4
Marko Rog Izvor: Profimedia / Autor: n.n.

Tu 'upada' naš Marko Rog koji bi trebao 'pokrpati' rupu koja je nastala Barellinim odlaskom. Cagliari bi ga trebao platiti samo šest milijuna eura za cijelu sezonu, a Rog bi imao idealnu priliku da se ponovno razigra i vrati u formu. Jer Cagliari je momčad bez većih ambicija, cilj je prvo osigurati ostanak, po mogućnosti držati se zlatne sredine ljestvice. Rezultatskog imperativa u stvari i nema, važno je dobiti izravne konkurente u borbi za ostanak. A Cagliariju to dobro ide, posebice pred svojim navijačima...

Kako god bilo, mediji bliski momčadi Napolija tvrde kako je posao praktički već dogovoren, samo se čeka i službena potvrda. Za Marka Roga ovo je najbolje rješenje, dobio je još jednu priliku dokazati se, ali dojam je da mu je ovo - posljednja. Više od ovog nitko mu ne bi pružio iako je još uvijek relativno mlad igrač.

S obzirom na mali broj odigranih utakmica upitan je i za nastupe u dresu reprezentacije, izbornik Zlatko Dalić treba igrače koji su u ritmu utakmica, a Marko Rog u ovom trenutku to sigurno nije. No, u Cagliariju, na slikovitoj Sardiniji, imao bi priliku dokazati se svima - kako gazdama u Napulju, tako i hrvatskom izborniku... Sad ili nikad.