prije točno godinu dana

Mario Mandžukić prisjetio se gola kojim je Hrvatsku odveo u finale Svjetskog prvenstva

11.07.2019 u 21:32

Bionic
Reading

Taj 11. srpnja 2018. godine bio je stvarno poseban. Trippier nam je 'zapaprio' već u 5. minuti, ali bili smo bolji. Potvrdio je to Ivan Perišić koji je u 68. minuti zabio za 1:1, a utakmica je ipak otišla u produžetak. I onda se ukazao ON, Mario Mandžukić. Minuta 109... Za sva vremena! Gol! Hrvatska vodi 2:1 i ide u finale Svjetskog nogometnog prvenstva

Delirij! Delirij na terenu moskovskog stadiona Lužnjiki. Deliriji na tribinama - barem onom gdje su bili naši navijači. Delirij u Hrvatskoj, cijeloj Hrvatskoj koja je pratila utakmicu i proživljavala svaku sekundu borbe. I oni kojima nogomet i nije nešto tih su dana postali 'izbornici'.

Kako je tek bilo njemu koji ga je zabio? I kako mu je danas, točno godinu dana nakon svega?

'Sve je još uvijek isto. Kao da je jučer bilo. Osjećaji su još uvijek tu, nisu ni prestali. Nema dana da se ne sjetim tih dana', kazao je Mario Mandžukić za RTL i dodao:

'Taj gol mi je najdraži gol ikada!'

Pa nije ni čudo, odveo nas je u finale SP-a. Emocije su tada prštale na sve strane...

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Najljepše uspomene imam iz te utakmice, toliko emocija, toliko svega. Večer za sjećanje za zauvijek. Koliko god smo bili umorni, izvukli smo svu snagu. Mogu misliti koliko su Hrvati bili sretni i ponosni. Mi smo to sve pratili i znali smo što se događa u Hrvatskoj. To se ne može opisati riječima', kazao je Mandžo za RTL.

Najdraži gol u karijeri? Pa naravno, ni onaj u finalu Lige prvaka se ne može mjeriti s ovim...

'Naravno da jest, najdraži ikad i najljepše emocije nosim s te utakmice. Sve mi je još friško i neka tako ostane još dugo', pričao je Mario Mandžukić koji će još nešto pamtiti:

  • +36
Najbolje fotografije dočeka Vatrenih Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Taj doček ćemo zauvijek pamtiti. Bili smo umorni, ali kad je sudac odsvirao kraj, opet smo izvukli snage da se veselimo i skačemo i sat vremena nakon utakmice zajedno s navijačima. Pratili smo kakvo je slavlje bilo na ulicama u domovini i među Hrvatima diljem svijeta, te se osjećaje ne može opisati riječima', zaključio je Mario Mandžukić u razgovoru za RTL.