POSLIJE SVIH 'nesporazuma'

Hrvatski olimpijac donio najbolniju odluku u karijeri: Što je - tu je!

23.02.2018 u 17:45

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac u skijaškom trčanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu Krešimir Crnković ipak je odlučio da neće nastupiti u subotnjoj utrci na 50 kilometara klasičnim načinom

Puno se pisalo o 'nesporazumu' u hrvatskoj olimpijskoj reprezentaciji, jer se pojavila informacija da se izbornik naše nordijske reprezentacije Zoran Skender vratio u Hrvatsku te da je sa sobom ponio i servisnu garnituru pa je Krešimir Crnković onemogućen pripremiti skije za predstojeću trku.

Povodom tog 'skandala' oglasili su se i trener Zoran Skender, naš olimpijac Krešimir Crnković i šef misije Damir Šegota koji su tako dali svako svoju verziju.

Na kraju je cijela priča dobila završno poglavlje, jer je Krešimir Crnković definitivno odustao od svojeg nastupa te je pojasnio svoju odluku.

'Nakon konzultacija s mojim trenerom koji je doma u Hrvatskoj odlučili smo da ipak neću startati u utrci na 50 kilometara zbog promjena u planu treninga. Ovo je jedna od rijetkih prilika kada se može trčati na 50km, ali što je - tu je. Nadam se da ću za četiri godine imati novu priliku', izjavio je Crnković koji je dodao kako će se po povratku u Hrvatsku vratiti natjecanjima u biatlonu.

'Biatlonska sezona traje još mjesec dana tako da ću se po povratku kući vratiti natjecanjima u svom sportu.'

  • +3
Hrvatska zimska olimpijska reprezentacija - Pjongčang 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić/Pixsell

Crnković je na ZOI u Pjongčangu nastupio u skiatlonu na 30km u kojemu je zauzeo 53. mjesto i u utrci na 15km slobodnim stilom u kojoj je bio 47.

'Bila mi je velika čast nastupati za olimpijskim igrama koje će mi ostati će mi u lijepom sjećanju', zaključio je Crnković.