VEDRAN MARTIĆ

Hrvatski izbornik još ne zna za poraz, a jutro nakon veličanstvene pobjede govorio je o finalu, senzaciji Borni Goji te savršenom stožeru...

04.12.2021 u 13:11

Bionic
Reading

Jutro nakon ulaska u finale Davis Cupa emocije članova hrvatske reprezentacije i dalje su jake. Uspjeh je golem, jer naš je sastav došao nadomak naslova svjetskog prvaka, a to je prilika da se nakon 2005. i 2018. i treći put osvoji najcjenjeniji trofej u momčadskom tenisu

Tko će im u nedjelju (16 sati) biti protivnik u Areni Madrid saznat će se nakon završetka drugog polufinalnog okršaja, u kojem će se u subotu (početak u 13 sati) sastati Rusija i Njemačka.

'Osjećaj je super. U svaki meč ulazimo s istim očekivanjima, da ćemo pobijediti. Do sada nam je to polazilo za rukom, nadamo se da će tako biti i u finalu', rekao je Vedran Martić, koji u izborničkoj ulozi još uvijek ima maksimalan učinak, bez ijednog poraza.

Martić je, naime, reprezentaciju preuzeo početkom prošle godine, a u prvom susretu pod njegovim vodstvom naši su tenisači u Zagrebu svladali Indiju. Ove godine, pak, stigle su pobjede nad Australijom, Mađarskom, Italijom i Srbijom, što već donosi respektabilan omjer pobjeda i poraza 5-0.

Golem doprinos ovim rezultatima dao je bez sumnje Borna Gojo. Protiv Indije je došao do prve pobjede u ovom natjecanju, a sada je svladao Johna Millmana (72. na ATP listi), Lorenza Sonega (27.) i Dušana Lajovića (33.).

  • +5
Hrvatska u finalu Davis Cupa Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na pitanje kako komentira bajku Borne Goje, koji pobjeđuje mnogo bolje rangirane tenisače, a sam igra kao da je među dvadeset najboljih na svijetu (trenutno je 279.) Martić je odgovorio:

'Borna je ove sezone imao malo problema s leđima, mijenjao je trenere… No ja se nadam da će i na Touru uskoro imati slične rezultate. Kvalitetom to zavrjeđuje, a time i bolji plasman na rang listi.'

Kao što je uobičajeno u Davis Cupu igrači tijekom susreta imaju savjetodavnu podršku izbornika, no svi ističu i sjajnu pripremu mečeva koje odrađuje stožer reprezentacije.

'Imamo dobar tim. Osime mene su tu što se tiče tenisa Igor Šarić i Mišo Dodig, koji brata Ivana trenira parove i perfektno poznaje problematiku. Cijeli stožer funkcionira savršeno: tu su fizioterapeut, španer reketa, sportska direktorica HTS-a Jelena Kostanić… Sve funkcionira savršeno', govorio je Martić.

Pobjedom protiv Srbije, odnosno plasmanom u finale, hrvatski tenisači osigurali su izravan odlazak na završnicu Davis Cupa za 2022. godinu. Druga reprezentacija koja će to napraviti bit će pobjednik susreta Rusija - Njemačka, dva sastava će dobiti pozivnicu organizatora (bit će objavljeno u nedjelju uoči izvlačenja), a preostalih 12 sudionika doznat će se nakon završetka kvalifikacija u ožujku iduće godine.

  • +5
Mektić/Pavić - Đoković/Krajinović, 3. polufinalni meč Davis kupa, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL
  • +7
Marin Čilić - Novak Đoković, 2. meč polufinala Davis kupa, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL
  • +8
Borna Gojo i Dušan Lajović, 1. meč polufinala Davis kupa, 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL