dodatne pretrage u hrvatskoj

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman se ozlijedio u finalu Svjetskog kupa u Melbourneu: 'Zapetljao mi se prst oko hvataljke...'

  • Autor: S.K. / Hina
  • Zadnja izmjena 22.02.2020 16:52
  • Objavljeno 22.02.2020 u 16:52
Robert Seligman

Robert Seligman

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman ozlijedio se u finalu konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u Melbourneu

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman ozlijedio se u finalu konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u Melbourneu. Osječanin se već na startu vježbe ozlijedio, stradao mu je prst ruke zbog čega nije mogao završiti vježbu i sa 7,200 bodova zauzeo je 8. mjesto.

'Na žalost, dogodila mi se po prvi put u karijeri ozljeda unutar vježbe. Moram reći da sam se vrlo dobro osjećao prilikom nastupa u finalu. U finalu sam htio nastupiti s pojačanom vježbom u odnosu na onu iz kvalifikacija. Dobro sam se zagrijao, kao prvi sam nastupio, krenuo sam vrlo dobro, s dva 'spindla' i kada sam krenuo na jednu hvataljku, napravio sam gotovo do kraja element, ali skliznula mi je ruka. Prilikom pada, zapetljao mi se prst oko hvataljke i kada sam pao dolje, vidio sam da je totalno prst bio dislociran, 'ispao'...', rekao je Seligman pa nastavio:

'Ne znamo još je li lom. Liječnici su namjestili prst u vrlo kratkom vremenu, bandažirali... U ponedjeljak ćemo doći u Hrvatsku i odmah ćemo napraviti snimku. Ovdje je doktor rekao da mu se čini da je prst dosta kompaktan bio poslije, iako je jako ružno izgledalo, ali to se događa u sportu. Na moju sreću, nije mi se dogodilo ranije nego sada na početku jedne sezone sa skoro 34 godine. Siguran sam da ću se vrlo brzo rehabilitirati. I s puno težim ozljedama sam trenirao tako da se nadam da ću za 2,5 tjedna ipak nastupiti na Svjetskom kupu u Bakuu pa odmah zatim i u Dohi. Ali, najvažnije je da ovo što prije zaliječimo zato što je Europsko prvenstvo krajem svibnja', kazao je Robert Seligman.

Zlato na konju s hvataljkama u Melbourneu je osvojio Amerikanac Stephen Nedoroscik sa 15,400 bodova, srebrni je Iranac Saeedreza Keikha (15,033), a brončani Japanac Kohei Kameyama (14,833).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!