SVE JE PO PRAVILIMA

Hrvatski boksački savez prelomio aferu oko borbe za Igre u Tokiju; odluka koja se neće svidjeti Hrgoviću

14.01.2020 u 13:11

Bionic
Reading

Hrvatski boksački savez objavio je priopćenje kojim je razriješio neugodnu situaciju oko borbe za mjesto na Olimpijskim igrama u superteškoj kategoriji

Iz HBS-a tako navode:

'Hrvatski boksački savez, kao krovna institucija za plemenitu vještinu u Republici Hrvatskoj, želi razriješiti neke možebitne nedoumice koje su se pojavile u hrvatskim medijima posljednjih dana.

Glede kvalifikacijskih turnira za olimpijski boksački turnir u Tokiju Savez je već nekoliko puta iznio plan za supertešku kategoriju i isti se za odlazak na kvalifikacije nije mijenjao. Sukladno odluci izbornika i osobama koje su evidentirane u Olimpijskom programu Hrvatskog olimpijskog odbora u toj kategoriji, za kontinentalne kvalifikacije koje će se održati ovog ožujka u Londonu nositelj superteške kategorije je Marko Milun.

Također, za svjetske kvalifikacije, koje će se održati u Parizu u svibnju nositelj kategorije je Filip Hrgović. 'Željeli bismo pohvaliti toliki interes za naš sport koji već godinama ostvaruje vrhunske rezultate u svim dobnim skupinama. Spomenimo da su samo prošle godine naši sportaši osvojili osam europskih medalja. Seniorske Pratljačić, Filipi i Milun, mlađe seniorske Ćaćić i Veočić, juniorsku Grabić te kadetske Pejić i Pavčec, što pokazuje studiozni rad klubova, trenera i Saveza s hrvatskim boksačima.

Vjerujemo da će zbog toga posjećenost 30. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore, koje će se održati u Zagrebu od 23. do 26. siječnja to i potvrditi. Na Velesajmu očekujemo najbolje hrvatske boksače i svi su dobrodošli!

I na kraju, uvjereni smo da će i ove olimpijske godine doći uspjeh, jer Hrvatski boksački savez interesira osvajanje još jedne olimpijske medalje.'

Ovakva odluka neće se svidjeti Filipu Hrgoviću, jer je Marko Milun dobio priliku nastupiti u ranijim kvalifikacijama, a eventualnim njegovim plasmanom na Igre u Tokiju, Hrgović bi izgubio šansu.