VELIKI ZAOSTATAK

Hrvatski bob 'zabetoniran' na zadnjem mjestu u premijernom nastupu na ZOI

19.02.2018 u 14:19

Bionic
Reading

Hrvatski bob dvojsed s pilotom Draženom Silićem i kočničarom Benediktom Nikpaljom zauzeo je posljednje, 30. mjesto na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, nakon tri održane vožnje za najbržim Kanađanima Justinom Krippsom i Alexanderom Kopaczom zaostalisu 5.08 sekundi

Naša je posada u sve tri vožnje ostvarila najslabije vrijeme, a u jedinom nastupu u ponedjeljak bila je za 2.03 sekunde sporija od Nijemaca Francesca Friedricha i Thorstena Margisa.

Silić i Nikpalj na kraju su svog nastupa za pretposljednjim Kinezima Jianom Jinom i Hao Shiom zaostali 1.69 sekundi.

  • +3
Hrvatski bob dvosjed u Pjongčangu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Bio je ovo prvi nastup hrvatskog boba dvosjeda na ZOI, a Silića i Nikpalja u subotu i nedjelju očekuje i nastup u bobu četvrerosjedu u kojem će im se pridružiti Mate Mezulić i Antonio Zelić.

Nakon tri vožnje vodeći Kripps i Kopacz imaju samo šest stotinki bolje vrijeme od drugih Nijemaca Friedricha i Margisa, odnosno devet stotinki od trećeplasiranih, također Nijemaca Johannesa Lochnera i Christophera Webera.

Odlučujuća, četvrta vožnja nakon koje će biti poznati nositelji medalja na programu je od 14 sati. U četvrtoj vožnji nastupit će 20 najbržih posada iz prve tri utrke.