U SUBOTU MMA SPEKTAKL

Hrvatska senzacija protiv nizozemskog 'Nebodera'

25.09.2012 u 14:20

Bionic
Reading

Neporaženi Stipe Miočić (9-0 MMA, 3-0 UFC) u svom četvrtom nastupu za najjaču svjetsku MMA promociju predvodi event u Nottinghamu. U glavnoj borbi večeri sastaje se s nizozemskim 'Neboderom', 212 centimetara visokim Stefanom Struveom

Unatoč tome što ima samo 24 godine, najviši UFC-ov borac ima iza sebe cijeli niz velikih mečeva i ovo će mu biti čak 30. profesionalni nastup. Ima vrlo dobar omjer od 24 pobjede i pet poraza. Zanimljivo samo jedan od 29 njegovih mečeva otišao je do sudačke odluke. U UFC-u je debitirao porazom od Juniora dos Santosa tehničkim nokautom u veljači 2009.

Ukupni UFC skor mu je 8-3, a čak tri puta osvajao je nagradu za submission večeri (protiv Gormleya, Barryja i Johnsona) te jednom za nokaut večeri protiv Morecrafta. Sve poraze doživio je nokautom ili tehničkim nokautom (Dos Santos, Nelson, Browne).

Upravo je nokaut način na koji Miočić završava većinu svojih borbi. Sedam od devet pobjeda ostvario je na taj način, a posebno je bio impresivan u posljednjem nastupu protiv bivšeg svjetskog prvaka u tajlandskom boksu Shanea del Rosarija

Dobar dio carda UFC on Fuel 5 priredbe kreiran je po ukusu engleske publike koja voli dobru tučnjavu.

Eksplozije se mogu očekivati u sudarima Che Mills - Duane Ludwig, Brad Pickett - Yves Jabouin i Jimi Manuwa - Kyle Kingsbury. U Nottinghamu ćemo vidjeti dva zanimljiva debitanta u UFC-u. Kyle Kingsbury nakon dva uzastopna poraza poželjet će dobrodošlicu Jimiju Manuwi, dok će Akira Corassani svoj dugo očekivani debi odraditi protiv Andyja Oglea.

Izravni prijenos UFC on Fuel 5 priredbe možete pogledati ekskluzivno na Fight Channel PPV-u s početkom u 22:00h.