BRAVOOO...

Hrvatska na EP-u; drama u Dubrovniku sa sretnim završetkom!

21.03.2015 u 20:21

Bionic
Reading

U trećoj, odlučujućoj utakmici za plasman na Europsko prvenstvo u Srbiji, Hrvatska je u neizvjesnom dvoboju u Dubrovniku nadjačala Slovačku te kao prva u skupini ostvarila željeni cilj

Hrvatska i Slovačka s maksimalnih su šest bodova ušle u završni ogled, zahvaljujući visokim pobjedama nad Turskom i Armenijom u prva dva kola. Stankovićevi su izabranici pritom imali i sjajnu gol-razliku (18:0), a u subotu su dobili i izravan, napet i vrlo zanimljiv okršaj za prvo mjesto.

Vodstvo protiv Slovaka osigurao je Marinović u 12. minuti, a Hrvatska je zahvaljujući pogotku Grcića u 18. minuti otišla na odmor s 2:0 u džepu.

Međutim, Slovačka je potvrdila da će biti najtvrđi "orah" na turniru te je u 32. minuti prvo smanjila preko Višvadera, nakon što je Drahovsky pogodio okvir gola, da bi u 34. minuti upravo Drahovsky realizirao kazneni udarac za poravnanje i vratio punu neizvjesnost.

Hrvatska je pak odgovorila na najbolji mogući način: samo 14 sekundi poslije izjednačenja, Jelovčić je zatresao slovačku mrežu za 3:2. U posljednjim je minutama Slovačka pritisnula, no Hrvatska je izdržala nalet, obranila se, ubilježila treću pobjedu i potvrdila svoju vizu za smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta!

U borbi za treće mjesto na tablici, Turska je pobijedila Armeniju 7:3. Hrvatska je tako siguran putnik na Europsko prvenstvo, a Slovačka će u dodatne kvalifikacije.

SLOVAČKA - HRVATSKA 2:3 (0:2)

Kvalifikacije za EP, Skupina 6, Dubrovnik.
Suci: Ivan Šabanov (Rusija), Pascal Lemal (Belgija)
Strijelci: 0:1 - Marinović (12'), 0:2 - Grcić (18'), 1:2 - Višvader (32'), 2:2 - Drahovsky (34' - p), 2:3 - Jelovčić (34')
Slovačka: Gašparovič, Rick, Kozar, Brunovsky, Drahovsky; Brndiar, Rafaj, Višvader, Kyjovsky, Doša, Zdrahal, Fehervari, Mikita, Bahna. Izbornik: M. Angulo.
Hrvatska: Jukić, Grcić, Novak, Jelovčić, Marinović; Bilić, Stojkić, Grbeša, Bajrušović, Babić, Pandurević, Suton, Matošević, Đuraš. Izbornik: M. Stanković.

Tablica:
1. Hrvatska 9
2. Slovačka 6
3. Turska 3
4. Armenija 0