futsal, ep, nizozemska

Hrvatska doznala suparnike na Euru; Rusima status prvog favorita, ali protiv Poljaka i Slovaka naši mogu maštati o prolasku skupine

18.10.2021 u 20:06

Bionic
Reading

Hrvatska muška futsalska reprezentacija igrat će u skupini C Europskog prvenstva 2022. godine zajedno s reprezentacijama Rusije, Poljske i Slovačke, odlučeno je na ždrijebu održanom u nizozemskom Zeistu.

Europsko prvenstvo će se održati od 19. siječnja do 6. veljače 2022. u Amsterdamu i Groningenu, a nastupit će 16 reprezentacija.

Bit će to 12. izdanje futsalskog EP-a, no prvo na kojem će nastupiti 16 reprezentacija koje su podijeljene u četiri skupine sa po četiri ekipe.

Hrvatska, koja je trenutno na 6. mjestu europske ljestvice, igrat će u skupini C zajedno s Rusijom (3), Poljskom (17) i Slovačkom (19), a sve tri utakmice igrat će u Amsterdamu.

Dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale.

Portugal brani naslov nakon što je 2018. u finalu porazio Španjolsku.

Rusija, koja je u skupini s Hrvatskom, na posljednjem EP-u je bila treća, a jedini europski naslov Rusi su osvojili 1999.

Trenutačno je poznato 15 sudionika EP, a posljednju karatu dobit će Srbija ili Bjelorusija nakon play-offa 14. i 17. studenog.

SKUPINE:

  • SKUPINA A: Nizozemska, Srbija/Bjelorusija, Ukrajina, Portugal
  • SKUPINA B: Kazahstan, Italija, Slovenija, Finska
  • SKUPINA C: Rusija, Poljska, Slovačka, HRVATSKA
  • SKUPINA D: Gruzija, Španjolska, Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina