OPET DIVLJANJE

Hrvati upropastili prvi dan Australian Opena

18.01.2010 u 10:26

Bionic
Reading

Početak prvog grand slam turnira sezone – Australian Open – nije mogao proteći bez incidenta, no nažalost, prema pisanju tamošnjih medija, baš su Hrvati ti koji su radili nered i svojim ponašanjem obilježili uvodni dan teniskog turnira u Melbourneu

Australski mediji frapirani su ponašanjem nekolicine hrvatskih navijača pa tako Herald Sun donosi šokantnu ispovijed svog fotografa kojeg su napali Hrvati.
Oko 60-ak hrvatskih navijača navodno je svojim ponašanjem ugrožavalo sve one koji su mirno hodali oko teniskog stadiona u Melbourneu, a Heraldov fotograf Craig Borrow je pljunut i napadnut kada ga je skupina primijetila da ih fotografira.

'Pljunuli su me i lupili po glavi. Takvo ponašanje ne očekujete na tenisu. Tu ljudi dolaze da bi se zabavili, a ne radili probleme. Ovi hrvatski navijači tu su došli raditi nerede', kazao je Borrow.

Dodatno svemu tome, na meču između Karlovića i Stepaneka u prvom kolu osiguranje je izbacilo 11 hrvatskih navijača od čega su dvoje zaradili prijave. Jedan zbog švercanja 'bengalke', a drugi zbog vrijeđanja, dok su ostali izbačeni zbog stajanja na stolicama vrijeđanja protivnika.

Ovo nažalost nije prvi put da se hrvatski navijači nalaze na naslovnicama u Australiji, ali kao negativci. No očito u Melbourneu nisu još naučili kako se boriti s problematičnim gledateljima.