'BOMBA' SA 'ČIZME'

Hrvat koji je autor jedne od najljepših nogometnih bajki ikad preuzima klupu bivšeg talijanskog prvaka!?

23.05.2018 u 09:19

Bionic
Reading

Hrvatski trener Ivan Jurić mogao bi i sljedeće sezone voditi klub u Serie A. Talijanski prvoligaš Cagliari započeo je kontakte s našim stručnjakom koji je bez posla poslije otkaza u Genoi

Jurić je svoj trenerski zanat od početka 'pekao' u talijanskom nogometu, a u sezoni 2015/16. Postao je najveća priča na Apeninskom poluotoku, jer je mali Crotone, tada klubom s uvjerljivo najmanjim proračunom u Serie B, uveo po prvi puta u 93-godišnjoj povijesti u prvoligaško društvo.

Nakon tog senzacionalnog uspjeha Juriću su se širom otvorila vratar i jačih klubova, a on je izabrao Genou u kojoj u zadnje dvije godine nije išlo po željama čelnika te je dobio otkaz, pa se vratio i zatim opet morao otići.

  • +4
Hrvatski trener Ivan Jurić Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Trenutačno je bez posla, a šuškalo se je kako će hrvatski trener od sljedeće sezone doći u Benevento, momčad koja je u prvenstvu 2017/18. završila kao najgora u Serie A te je ispala u Drugu ligu.

Ipak, postoji mogućnost da Jurić i dalje ostane u elitnom razredu, jer je zanimanje za njegove usluge pokazao Cagliari kojeg je vodio Urugvajac Diego Lopez. Klub sa Sardinije s dvije pobjede u zadnja dva kola izbjegao je pad u Serie B, ali su čelnici svejedno u potrazi za boljim rješenjem na klupi.

Jurić im se sviđa i ako pregovori završe pozitivno hrvatski stručnjak postat će trener kluba koji je čak bio prvak Italije, iako je to bilo davne 1970., što je i do dan danas najveći uspjeh Cagliarija.