NA KEGLIĆU

HOO: Program 'Odaberi sport' privukao brojnu djecu, sportaše i uglednike

08.04.2024 u 22:03

Bionic
Reading

U sklopu programa „Odaberi sport“ Hrvatski olimpijski odbor (HOO) je, u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, priredio na legendarnom igralištu Keglić u Zagrebu pokazni trening raznih sportova

Njihovoj demonstraciji pomogli su i brojni hrvatski sportaši, Martin i Valent Sinković, Josip Glasnović, Anđelo Kvesić, Vedrana Malec, Zvonimir Srna, Dominik Mandić, Roko Bratuša i brojni drugi.

Događaj su nazočnošću uveličali i predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković te brojni ministri iz njezina aktualnog saziva, kao i sportski dužnosnici i bivši sportaši. Hrvatski premijer još je jednom ponovio privrženost aktualne Vlade sportu, što dokazuje i izdvajanje od rekordnih 111 milijuna eura za sport u ovoj godini. Ustvrdio je da ga iznimno veseli trenutačni plasman dviju reprezentacija na Olimpijske igre u Parizu te zahvalio HOO-u i resornom ministarstvu za „sjajnu demonstraciju sporta najmlađim uzrastima“.

Glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač zahvalio je hrvatskoj Vladi što je prepoznala važnost sporta te je u skladu s tim iz godine u godinu i povećavala izdvajanja za sport. O samom događaju je rekao kako „programi poput ovoga - Odaberi sport, služe za ispravno usmjerenje djece od malih nogu te prevenciju asocijalnog ponašanja mladih u društvenoj zajednici“.

  • +4
HOO, program Odaberi sport Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Suorganizatori događaja bili su MNK Uspinjača Gimka i RK Metalac, a upravo su malonogometaši za početak odradili 25-minutni pokazni nogometni trening, pokazavši sve čari malog nogometa.

Uslijedio je preventivno-edukativni program „Budi pravi navijač“, s ciljem promoviranja pozitivnog i korektnog navijanja, zdravih stilova života kroz sport te sprječavanja svih govora mržnje na sportskim natjecanjima. Program je namijenjen senzibiliziranju cjelokupne javnosti, a posebice mladih navijača da na sportska događanja prvenstveno dolaze zabaviti se i miroljubivo podržati klub za koji navijaju, promičući tako kulturu dijaloga, tolerancije i nenasilja.

Program Hrvatskog olimpijskog odbora "Odaberi sport" provodi se s ciljem daljnjeg motiviranja i masovnijeg uključivanja djece u sport u različitom opsegu i trajanju tijekom cijele godine.