GOLIJADA NA MAKSIMIRU

Hodžić i Ćorić uništili Splićane, Dinamo osigurao finale i prije uzvrata!

01.03.2017 u 18:31

  • +3

Hrvatski kup, polufinale: Dinamo - Split

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama uvjerljivom su 6:0 pobjedom na Maksimiru protiv Splita u prvoj utakmici polufinala hrvatskog Kupa praktički osigurali plasman u finale u kojem će u svibnju braniti titulu aktualnog pobjednika. Armin Hodžić s četiri postignuta gola bio je junak susreta...

Split je možda izbacio Hajduk iz natjecanja u hrvatskom Kupu, no protiv Dinama u ovom trenutku nema izgleda. Potvrdila je to prva polufinalna utakmica odigrana na Maksimiru ove srijede, u kojoj je momčad Ivajla Peteva stigla do uvjerljivog trijumfa i velike prednosti uoči uzvrata.

Gosti su od samog početka susreta bili u potpunoj defanzivi i to im se vrlo brzo osvetilo. Spasio je ih je Kukić odličnom obranom u petom minuti na udarac Hodžića, no Dinamo je nastavio pritiskati i dočekao svoj trenutak u 26. minuti kada je Sammir dubinskom loptom uposlio Antolića, a ovaj na drugoj stativi pronašao Antu Ćorića kojem nije bilo teško zabiti iz blizine.

Jednako lak posao imao je i Armin Hodžić u 37. minuti kada ga je idealno uposlio novi Dinamov Brazilac Guilherme koji je ubacivanjem s desne strane nadmudrio obranu Splita, a BH napadaču omogućio da s lakoćom svlada Kukića.

U drugom dijelu ništa se nije promijenilo na terenu, a katastrofalna reakcija Jurendića koji je pogriješio pri vraćanju lopte golmanu omogućila je Hodžiću da postigne svoj drugi gol, u akciji u kojoj je Guilherme ranije pogodio gredu.

Hodžić je stigao i do svojeg trećeg pogotka kada ga je Brazilac ponovo uposlio, ovaj put glavom u skoku u 66. minuti. U 78. minuti opet je došao red na Antu Ćorića da zabije, a ovaj put se Hodžić pretvorio u asistenta koji je dubinskom loptom matirao obranu gostiju. Tri minute kasnije BH napadač izborio je penal i postigao svoj četvrti gol na utakmici koju će sigurno pamtiti.

Do kraja dvoboja 'modri' su još mogli i povećati prednost, ali rezultat se nije mijenjao. Uzvrat u Splitu bit će tek formalnost...

Hrvatski nogometni Kup, polufinale:

Dinamo – Split 6:0 (Ćorić 26, 78 Hodžić 37, 51, 66, 81)