PRITISAK U NJEMAČKOJ

Hoće li neuništivog Joachima Löwa baš Liga nacija koštati posla?

15.10.2018 u 17:27

Bionic
Reading

Joachim Löw možda je opstao na klupi Njemačke unatoč debaklu na SP-u u Rusiji, no posljednji rezultati u Ligi nacija probudili su kritičare koji smatraju da je njegovo vrijeme na čelu reprezentacije isteklo...

Iskusni 58-godišnji stručnjak na čelu je Elfa još od 2008. godine, a svoj vrhunac doživio je na SP-u u Brazilu na kojem je Njemačka osvojila svjetsku titulu nakon pune 24 godine čekanja.

  • +3
Nizozemska - Njemačka, Liga nacija, 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Marvin Ibo Güngör/DPA/PIXSELL

U Löwovoj eri njemačka nogometna reprezentacija uvijek je dolazila daleko na velikim nogometnim natjecanjima, no doživjela je debakl nedavno na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ispavši u skupini uz poraze od Meksika i Južne Koreje.

Očekivalo se da bi Löw mogao zbog toga dobiti otkaz, ali Njemački nogometni savez stao je uz njega i produžio mu ugovor. Međutim, situacija se ništa nije poboljšala ove jeseni. Reprezentacija i dalje igra prilično slabo, što je kulminiralo uvjerljivim 3:0 porazom u gostima kod Nizozemske ove subote.

Kritike na račun izbornika sada su očekivano na vrhuncu. Löwu se zamjera da stalno forsira iste igrače, pa makar bili izvan forme ili više nisu u najboljim nogometnim godinama. Nijemce posebno iritira što silom gura posrnulog Manuela Neuera među vratnice, iako Ter Stegen brani impresivno na golu Barcelone, a ni na drugim pozicijama nema mnogo hrabrosti za promjene.

Kad je preživio debakl na SP-u bilo bi iznenađenje da ga Liga nacija košta posla, no poraz od Francuske u utorak približio bi Njemačku ispadanju iz elitnog ranga ovog natjecanja, što bi bila još jedna bolna pljuska, a Löw bi u potpunosti izgubio povjerenje nacije uoči kvalifikacija za Euro 2020. godine...