NOGOMETNI KAMP

HNS i Šuker upoznali buduću destinaciju HR prvoligaša

18.02.2013 u 18:45

Bionic
Reading

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, predvođena predsjednikom Davorom Šukerom i izvršnim predsjednikom Damirom Vrbanovićem, posjetila je u ponedjeljak bivši vojni poligon Marsovo polje u Puli, kako bi se pobliže upoznala s projektom izgradnje budućeg nogometnog kampa na toj lokaciji

Inicijator izgradnje nogometnog kampa na području nekadašnjeg vojnog poligona je pulski Nogometni klub Istra 1961. U sklopu projekta, popularno zvanog Istranello, predviđena je izgradnja modernog nogometnog centra s dva nogometna terena i svom pratećom opremom, u što bi se uložilo oko 3,8 milijuna eura.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker napomenuo je kako HNS potiče izgradnju sportske infrastrukture u cilju razvijanja nogometa, posebice u turističkim destinacijama kao što je Pula. No prema još ne potvrđenim informacijama, HNS je navodno zainteresiran i za partnerstvo u tom projektu.

Osim predsjednika NK Istre 1961 Mihaila Ščeglova i dopredsjednika kluba Steve Muidže, delegaciju HNS-a dočekao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić, koji je tom prilikom istaknuo kako bi se realizacijom projekta nogometnog kampa i izgradnjom potrebne sportske infrastrukture stvorili uvjeti i za razvoj sportskog turizma.

'Mnogo je naših i inozemnih klubova koji na pripreme odlaze u Tursku ili neke druge strane destinacije zbog idealnih uvjeta, pa je naša želja takve im uvjete ponuditi u Puli', naglasio je Miletić.