zvučno pojačanje

HNS ekspresno dogovorio veliki transfer; Petar Sučić odbio BiH te izabrao Hrvatsku

08.03.2024 u 17:38

Bionic
Reading

Mladi, 20-godišnji vezni igrač zagrebačkog Dinama Petar Sučić donio je odluku da želi predstavljati Hrvatsku te je Hrvatski nogometni savez pripremio dokumentaciju za promjenu nogometnog državljanstva

Petar Sučić (20), koji je iz Iskre iz Bugojna i Zrinjskog iz Mostara stigao u redove zagrebačkih 'modrih', odlučio je u budućnosti braniti hrvatske boje, nakon što je tijekom proteklih nekoliko godina nastupao za mlađe nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine.

Sučić je o svojoj odluci već obavijestio Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

'Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina. Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku, kao i Dinamu koji mi je omogućio nogometni razvoj. Nastavit ću naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju', poručio je Petar Sučić.

Hrvatski nogometni savez pripremio je potrebnu dokumentaciju za promjenu Sučićevog nogometnog državljanstva te će je dostaviti Fifi na odobrenje. Po završetku postupka, u slučaju pozitivnog raspleta, Sučić bi imao pravo odjenuti hrvatski dres. 

'Raduje nas odluka koju je Petar donio sa svojom obitelji da u budućnosti želi nastupati za hrvatsku reprezentaciju. Zahvaljujem tehničkom direktoru Pletikosi i administraciji Saveza na angažmanu oko Petra koji je sigurno svojim igrama zaslužio našu pažnju. U proteklom razdoblju stavili smo veliki fokus na praćenje svih nogometaša hrvatskih korijena te smatram velikim postignućem što smo praktički sve igrače koje smo prepoznali kao vrhunske potencijale uspjeli privoljeti da odaberu Hrvatsku. To prije svega govori o velikom patriotizmu hrvatskog naroda te obiteljima igrača, koje su uspješno tu ljubav prema Hrvatskoj prenijele na svoju djecu. Vjerujem u pozitivan rasplet ovog predmeta kod Fife, nakon čega ćemo, nadam se, moći Petru poručiti - dobrodošao u hrvatsku nogometnu obitelj', poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

'Petar Sučić vrlo je talentiran vezni igrač čiji smo razvoj intenzivno pratili te smo već neko vrijeme bili u kontaktu. Veseli nas njegova odluka i nadamo se pozitivnom dovršetku administrativnog postupka pred odgovarajućim tijelima Svjetske nogometne organizacije. Sučićev izbor još je jedan dokaz koliko našim ljudima iz cijelog svijeta znače Vatreni i koliko je snažan domoljubni zanos unutar hrvatske nogometne reprezentacije', poručio je tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.