RUDEŠ - SLAVEN BELUPO

HNL: Posljednji dočekuje pretposljednjeg, a bodovna razlika je zapanjujuća

12.04.2024 u 09:57

Bionic
Reading

Danas je na rasporedu prva utakmica 30. kola SuperSport HNL-a. Rudeš će na svom stadionu dočekati Slaven Belupo (MAXSport1, MAXtv)

Iako je riječ o susjedima na ljestvici, posljednji Rudeš i pretposljednji Slaven Belupo dijeli čak 20 bodova razlike. S obzirom na to da je u igri ostao još samo 21 bod, ova utakmica nema pretjeran rezultatski značaj. Rudeš se odavno pomirio s činjenicom da ispada u niži rang natjecanja.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U do sada odigranih 29 kola zagrebačka momčad je ostvarila samo jednu pobjedu. S druge strane, Farmaceuti nemaju nikakvih briga oko očuvanja statusa u najvišem razredu hrvatskog klupskog nogometa, no u rezultatskoj su krizi.

Slaven Belupo je nedavno promijenio trenera Roya Ferenčinu. Na njegovo mjesto došao je Ivan Radeljić, što će sigurno nagnati igrače koprivničkog prvoligaša na dodatni angažman kako bi kod novog stratega izborili što bolju poziciju u završnici sezone. Poraz bi ih dotukao.

Iako će ovo biti tek drugi prvenstveni domaći susret Rudeša na njihovom stadionu, to neće biti prvo gostovanje Slaven Belupa na terenu ŠC Rudeš. Naime, ove su se momčadi sastale u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, kada je Rudeš slavio rezultatom 3:1. Taj susret je obilježio spektakularan pogodak veznjaka Tomislava Srbljinovića koji je matirao koprivničkog vratara udarcem sa svoje polovice.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Glavni sudac utakmice je Antonio Melnjak, a u VAR sobi glavnu riječ imat će Ivan Bebek.