hoće li se predomisliti?

Hirscher šokirao Austriju: Odrekao se napada na povijesni olimpijski rekord Janice!

21.02.2018 u 17:01

Bionic
Reading

Marcel Hirscher mogao je u slučaju ekipnog trijumfa i zlata u slalomu postati prvi olimpijac koji je u alpskom skijanju osvojio četiri zlatne medalje, čime bi nadmašio i legendarnu Janicu Kostelić, ali odlučio je ne nastupiti u subotnjem momčadskom natjecanju...

Podsjetimo, do danas je Janica bila jedina predstavnica alpskog skijanja koja je na istim Igrama osvojila četiri medalje. Dogodilo se to u Salt Lake Cityju 2002. godine kada je trijumfirala u kombinaciji, slalomu i veleslalomu, a srebro je osvojila u super G-ju.

  • +3
Marcel Hirscher na Igrama u Pjongčangu 2018., kombinacija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Vjerovalo se da bi Mikaela Shiffrin mogla u Pjongčangu ugroziti ovo postignuće, no Amerikanka je podbacila u slalomu. Ipak, jedan sportaš još teoretski može nadmašiti Janicu, a to je naravno Marcel Hirscher.

Sjajni 28-godišnji Austrijanac već je osvojio zlato u kombinaciji i veleslalomu, a ovog četvrtka bit će izraziti favorit za treći trijumf u omiljenom mu slalomu. Time bi izjednačio trostruku krunu kojom se još mogu pohvaliti Toni Sailer i Jean-Claude Killy, a u subotu alpski program završava novom disciplinom, ekipnim natjecanjem, u kojem će Austrijanci sigurno biti u uskom krugu favorita za zlato.

No, Hirscher je iznenađujuće odlučio ne nastupiti u tom natjecanju pa Janica ostaje jedina alpska olimpijka s četiri osvojene medalje.

'Bilo bi od mene neprofesionalno ostati ovdje tri dana duže nego što sam predvidio, jer bih tada došao umoran na utrku slaloma i veleslaloma u Kranjskoj Gori, a u pitanju su mali i veliki Kristalni globus,' opravdao je svoju odluku Marcel Hirscher koji je osvojio šest puta u nizu titulu najboljeg skijaša svijeta u Svjetskom kupu i sedma mu je važnija od olimpijskog natjecanja u kojem ne bi ovisio samo o sebi.

U slučaju zlata u slalomu Austrijanci će ga sigurno pokušati uvjeriti da se predomisli, no on tvrdi da nema namjeru ni tada promijeniti svoju odluku...