senzacionalan nastup

Ova djevojčica spasit će Rusiju od povijesne olimpijske blamaže!

21.02.2018 u 09:04

Bionic
Reading

Alina Zagitova oduševila je u Pjongčangu novim svjetskim rekordom u kratkom programu umjetničkih klizačica i blizu je zlata koje Rusiji očajnički treba na ovim Igrama...

Podsjetimo, Rusija nakon 11 dana Igara još uvijek nema niti jednu osvojenu zlatnu medalju, a ako bi tako i završilo u nedjelju bila bi to iznimna blamaža kakva se zadnji put na jednoj olimpijskoj smotri ovoj velikoj zemlji dogodila 1912. godine u Stockholmu.

  • +3
Alina Zagitova, kratki program u Pjongčangu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, svoju zemlju spasit će ipak umjetničke klizačice koje vode nakon kratkog programa ove srijede. Zvijezda dana bila je 15-godišnja Alina Zagitova koja je sa svojim rezultatom 82,92 boda srušila svjetski rekord i tako došla na korak do zlata uoči slobodnog programa u petak.

Riječ je djevojčici koja je okrenula umjetničko klizanje naglavačke ove sezone, a nedavno je osvojila i titulu europske prvakinje.

Da ne bi bilo nikakve drame za Rusiju u ovom natjecanju pobrinula se na drugom mjestu Jevgenija Medvjedeva koja s rezultatom 81,61 bodova jedina prijeti sunarodnjakinji, jer Kanađanka Kaetlyn Osmond s 78,87 bodova već značajno zaostaje za Ruskinjama.

Rusku himnu definitivno nećemo čuti na proglašenju pobjednica, niti vidjeti rusku zastavu, ali ovoj zemlji je itekako potrebna zlatna medalja olimpijske reprezentacije nakon svih doping skandala, šokova i kazni u posljednje dvije godine...