uz olimpijsko srebro

Svi će je pamtiti zbog nezgode s kostimom, ali Francuskinja je ostvarila nemoguće

21.02.2018 u 09:10

Bionic
Reading

Francuskinja Gabriella Papadakis, odnosno njena nezgoda s kostimom koji je puknuo tijekom nastupa, bili su glavna tema 'olimpijskih razgovora' tijekom ponedjeljka. Utjehu je našla u utorak kada je osvojila srebrnu medalju, ali i postavila svjetski rekord u bodovanju slobodnog programa

Francuska olimpijka Gabriella Papadakis koja je doživjela nezgodu s kostimom tijekom kratkog programa plesih parova u Pjongčangu priznala je u ponedjeljak da joj se obistinila najgora noćna mora, no dan kasnije srebrna medalja sigurno ju je utješila.

  • +10
Gabriella Papadakis Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, iako ju je ovaj incident uznemirio, uspješno je završila nastup u paru s partnerom Guillaumeom Cizeronom te poslije kratkog programa držala drugo mjesto.

'Bilo je prilično uznemiravajuće. Moja najgora noćna mora na Olimpijskim igrama, ali nisam imala izbora, rekla sam sama sebi da moram nastaviti', izjavila je Papadakis te dodala:

U utorak se Gabriella pojavila na sceni s kostimom koji je bio tako skrojen da se slična nezgoda nije mogla ponoviti, a još jedan odličan izlazak na led donio je njoj i Cizeronu srebrnu medalju, iza kanadskog para Virtue i Moir.

Tako je Francuskinja na kraju ipak došla na svoje osvojivši svoju prvu olimpijsku medalju kojom je uljepšala kolekciju medalja, s obzirom da otprije već ima četiri zlata s EP-a i dva sa SP-a.

Inače, zlatnu medalju odnio je kanadski par, Tesa Virtue i Scott Moir, koji su u kratkom programu postavili novi najbolji rezultat u povijesti ZOI s nevjerojatnih 83.67 bodova, da bi za svoj nastup u slobodnom programu dobili još sjajnijih 122.40 bodova.

Međutim, rezultat francuskog para Papadakis - Cizeron u slobodnom programu, a iznosi 123.35 bodova je svjetski rekord u tom dijelu natjecanja.