ISKRENA REAKCIJA

Hajdukov trener Paolo Tramezzani na najbolji je način opisao kakav smo nogomet gledali u drugom poluvremenu derbija

05.05.2021 u 20:47

Bionic
Reading

U najvećem derbiju našeg nogometa, u zaostaloj utakmici 22. kola Hrvatski Telekom Prve lige, Hajduk i Dinamo su na Poljudu odigrali 1:1, a svoj komentar dao je domaći strateg Paolo Tramezzani

Podsjećamo, ovaj dvoboj trebao je biti odigran 21. veljače, ali je bio odgođen zbog tada čak 12 pozitivnih na koronavirus u splitskoj momčadi.

Oba pogotka dogodila su se nakon pogrešaka. U 16. minuti do vodećeg pogotka stigao je Dinamo. Fossati je pod pritiskom Brune Petkovića pao i izgubio loptu uz aut crtu što je ostavilo puno prostora Dinamovom napadaču da se namjesti, pogleda i uputi precizan ubačaj na peterac, gdje je Lovro Majer dočekao loptu i glavom pogodio suprotan kut Kalinićevih vrata.

Hajduk - Dinamo 0:1 (Lovro Majer, 17) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

U 44. minuti gostujući vratar Livaković nije mogao spriječiti izjednačujući pogodak koji je došao djelomično i kao plod loše reakcije Dinamove obrane, odnosno Rasmusa Lauritsena koji nije dobro očistio Kačaniklićev ubačaj pred vrata. Lopta se dokotrljala do Marka Livaje koji je iz blizine pogodio desni kut Dinamovog gola.

Hajduk - Dinamo 1:1 (Marko Livaja, 44) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

'Zadovoljan sam načinom kako smo igrali i pristupom. Jako smo dobro reagirali nakon što smo primili gol, što znači da smo pronašli pravi mentalitet', rekao je Hajdukov trener Tramezzani odmah poslije utakmice te dodao:

'Igrači su me ugodno iznenadili, skidam im kapu. Odigrali su muški, cijelu utakmicu na maksimumu, što je meni najvažnija stvar.'

Drugo poluvrijeme donijelo je dosta uzbuđenja, ali više nije bilo pogodaka...

'U drugom poluvremenu je bilo kao da igramo tenis. Šansa za nas pa za njih. Preuzeli smo rizik, imali na kraju gredu Diamantakosa. Bilo je otvoreno, jedni i drugi su imali svoje šanse.'

Hajduk - Dinamo 1:1, 22. kolo HT Prve lige (izjave trenera) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Četiri kola prije kraja prvenstva Dinamo je na vrhu ljestvice sa 75 bodova, sedam više od drugoplasiranog Osijeka. Treća je Gorica sa 56, a četvrta Rijeka sa 52. Hajduk ima 48 bodova i nalazi se na petom mjestu.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +33
Hajduk - Dinamo, 22. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Reuters / Autor: Milan Sabic/PIXSELL