VELIKI USPJEH 'TIĆA'

Hajdukov trener o željama za osminu finala Lige prvaka, ima i važnu sugestiju čelništvu kluba

09.02.2023 u 08:29

Bionic
Reading

Juniori splitskog Hajduka plasirali su se u osminu finala Lige prvaka mladih zahvaljujući 1:0 (0:0) pobjedi protiv ukrajinskog Šahtara iz Donjecka u susretu doigravanja za tu fazu natjecanja.

Strijelac jedinog gola bio je Luka Vušković u 81. minuti. Kapetan momčadi Capan izveo je slobodni udarac iskosa s desne strane, lopta je nošena vjetrom dugo putovala i stigla na glavu stopera Vuškovića koji se nalazio na drugoj vratnici na 10-ak metara od suparničkog gola. No, Vušković je tako zahvatio loptu da je ona u visokom luku preletjela Tvardovskog i završila u gornjem lijevom kutu.

Trener domaćih, Marijan Budimir bio je presretan nakon dvoboja a za Slobodnu Dalmaciju rekao je slijedeće.

'Znali smo da moramo bit mirni i koncentrirani. Parirali smo Šahtaru, znali da ne trpe duel-igru, to smo dobro prepoznali, ali nije bilo lako držati ritam cijelu utakmicu. Kombinirali smo taktiku, čuvali ih u duelima, pa se onda malo branili zonski... Čuvali smo posjed i čekali da se otvore pukotine. Imali smo manje šansi nego što bismo trebali, tehnička izvedba nije bila na visini, ali smo došli do pobjede s našim drugim oružjem, na prekid, dočekali momenat'.

>> Junak Hajdukove pobjede o udaranju protivničkog igrača: Nisam htio, on je mene prvi pa sam ja njega, ajmo reći slučajno

Što reći o pobjedniku Luki Vuškoviću?

'Luka je fenomen, stvarno najbolji igrač svoga godišta što sam ga ikad vidio. Puno znači u fazi obrane i u napadu. Pohvalio bih i ostale, Reića kojem je to prva utakmica u juniorima, Kavelja, njemu je druga ili treća... Imali smo debitanata u juniorskoj momčadi, Skoko se dobro snašao... To su sve naoko sitnice, ali dobro smo reagirali i igrači su uspjeli sprovesti u djelo što smo zamislili'.

Nije bilo Pušktasa, Prpća, Vrcića, Đolonge, a našli ste snagu? Dođu mlađi i reagiraju vanserijski?

'To je rad cijele naše Akademije. Za mene su naša djeca najbolja. Teško je dovest pojačanja u juniore... Moraju bit bolji od naših. I uz to imat i tehničko i taktičko znanje da se uklope. Zato kažem da su naša 'dica' najbolja, godinama se stvaraju'.

Ždrijeb je 13. veljače, koja je vaša želja?

'Ždrijeb je na rođendan Hajduka, a tko god došao, samo da igramo na Poljudu! To mi je želja. Da igramo doma. Hladno i vjetrovito je bilo danas, zahvalio bih svima koji su došli, a kad dođe neko veliko ime, napunimo stadion. Tko god nam došao... Ako može Deportivo napunit 15 ili 20.000 ljudi, ajmo srušit i taj rekord', poželio je Budimir.