ŠUŠKA SE

Hajduk pronašao nasljednika Lukše Jakobušića koji na Poljud stiže iz Zagreba?

23.04.2024 u 16:50

Bionic
Reading

Nadzorni odbor Hajduka je izabrao novog predsjednika, a to bi, prema saznanjima Dalmatinskog portala trebao biti Ivan Bilić, ekonomist i financijski savjetnik

Vijest je neslužbena pa još uvijek treba staviti upitnik, ali nakon što im je otpao Josip Pavić u Hajduku su se okrenuli se novim rješenjima, naglašava Dalmatinski portal.

O Ivanu Biliću na stranici eonea.hr je objavljena biografija. Riječ je o tvrtki Eonea savjetovanje d.o.o. iz Zagreba koja nudi usluge iz području financijskog savjetovanja, forenzike i usklađenosti, kontrolinga, financijskog izvješćivanja te savjetovanja/pripreme projekata financiranih iz EU fondova, a u kojoj je Bilić predstavljen kao suosnivač.

'Ivan je tijekom srednje škole odlučio studirati u Sjedinjenim Državama i birajući između biologije i ekonomije, odlučio se za ekonomiju ponajviše zbog toga što je fakultet bio smješten u Atlanti, mjestu idućih Olimpijskih igara. Simbolike radi, zbog te ljubavi prema sportu odlučio se za ekonomiju. Nakon studija se vratio u Hrvatsku, zaposlio u velikoj svjetskoj revizorskoj firmi i od posla više nije imao vremena ni za sport, ni za privatni život.

Radio je u EY-u na mjestima od asistenta u reviziji do mjesta voditelja odjela transakcija u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH. Zatim je bio direktor financijskog kontrolinga u Addiko banci i na kraju direktor u reviziji u Mazars Cinotti Audit-u.

Na svim svojim radnim mjestima je radio s hrpom kvalitetnih i nekolicinom manje kvalitetnih ljudi koji su ga tjerali na konstantni razvoj i stručni rast. Stjecao je iskustva u reviziji, računovodstvenim standardima, transakcijama (dubinskim pregledima i valuacijama), forenzici, kontrolingu i u upravljanju društvima i timovima ljudi.

Uz završen studij na Georgia State University u Atlanti, Ivan je položio ispite pri međunarodnom Udruženju ovlaštenih račnovođa (ACCA – The Association of Chartered Certified Accountants), a u siječnju 2022. godine završio je program osposobljavanja za Voditelja izradbe i provedbe projekata financiranih iz EU fondova na Otvorenom učilištu Algebra. Bio je i sam član edukacijskih timova za interne edukacije u EY-u i Mazarsu na lokalnoj i globalnoj razini, te je predavač na Hrvatskom institutu za financije.

Dulje vrijeme je razmišljao o pokretanju vlastite firme za poslovno savjetovanje, te je skupa sa svojom bivšom kolegicom i sadašnjom šogoricom Ivanom često razgovarao o dvojnom osamostaljivanju. Iz ideje su zajedno pokrenuli Eoneu - malu firmu za veliki savjet'.