Nastavlja se e-derbi

Hajduk novom objavom ismijao Dinamo zbog Mamića, 'modri' uzvratili videom koji pokazuje dominaciju i poručili: 'Krivo je more'

03.03.2020 u 12:32

Bionic
Reading

Dinamo i Hajduk nastavljaju s ratom na društvenim mrežama koji je uvertira u najveći hrvatski derbi koji se igra u srijedu u 19 sati na Poljudu (Arenasport 3)

Rat između Hajduka i Dinama na društvenim mrežama se nastavlja. U srijedu od 19 sati 'bili' dočekuju 'plave', a tu utakmicu možete pratiti na Arenasport 3 televiziji. Najveći hrvatski derbi je, naravno, uvijek u fokusu javnosti bez obzira na to što Hajduk godinama nije ni približno konkurentan Dinamu, a tako je i ove sezone.

Zagrepčani Splićanima bježe 14 bodova i teško da će tu prednost ispustiti, ali derbi je uvijek derbi. Ono što je zanimljivo jest uvertira u ovogodišnji derbi, odnosno spomenuti rat koji naša dva najveća kluba vode na društvenim mrežama. Trener Dinama Nenad Bjelica je u 22. kolu Hrvatski Telekom Prve lige protiv Osijeka zaradio isključenje i jednomjesečnu suspenziju, ali na Maksimiru su pronašli način da tu kaznu malo odgode pa da prvi trener ostane s ekipom u derbijima s Rijekom i Hajdukom.

Rok za žalbu znači da kazna ne može još stupiti na snagu pa je tako riješen 'problem' vođena utakmice s Rijekom, a ostao je samo još Hajduk. Dinamo je pismo u kojem se žali na suspenziju glavnom treneru poslao poštom i to u zadnji čas tako da ono nije do ponedjeljka stiglo u Hrvatski nogometni savez, odnosno u ruke komisije koja bi se trebala očitovati o istoj žalbi. Komisija se treba sazvati što nije moguće napraviti prije derbija pa će tako Bjelica ostati na klupi u splitskom derbiju. I tu je krenuo šou.

Hajduk je na svojem Facebook profilu najavio derbi uz jasnu opasku kako im se 'pisanje pisma' iz Maksimira nije nimalo svidjelo.

'[LAŽI I MENI...] Koliko često pišete pisma? Mi vam pišemo da dođete u srijedu na Poljud...19 sati', stoji u objavi Splićana koji su uz istu objavili i pjesmu Magazina 'Piši, piši mi'.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor s Maksimira. Dinamo je odlučio svoje rivale podsjetiti na veliku bodovnu razliku među njima pa je navijačima savjetovao da se dobro obuku.

'[UPUTE NAVIJAČIMA] Svi koji putujete u Split na utakmicu toplo se odjenite s obzirom na -14 C s tendencijom daljnjeg padanja temperature u večernjim satima!', uzvratio je Dinamo uz pjesmu 'Zeko i potočić' i tu je rat na kratko stao.

Nakon prospavane noći Splićani su smislili novu šalu na račun Dinama. Ovoga puta su pustili pjesmu o ocu koji je napustio obitelj vjerojatno aludirajući na činjenicu da je Zdravko Mamić već neko vrijeme u Bosni i Hercegovini. Uz pjesmu Vice Vukova 'Ćale moj' su napisali i poruku.

'Svak mi se ruga da si uteka...#samohajduk. Svi na derbi!', stoji u objavi Hajduka.

U Dinamu su odgovorili video kompilacijom svojih golova protiv Hajduka koju prati pjesma 'Krivo je more' uz pitanje iz dobro poznate pjesme splitskog repera Vojka V: 'Je l’ moguće da Da netko me sabotira? Vidimo se u srijedu na utakmici!'. Rat se tako nastavlja, a tko zna što će se još dogoditi do srijede u 19 i velikog derbija.