ht prva liga

Hajduk na Poljudu dočekuje Dinamo; evo gdje možete gledati najveći hrvatski derbi

29.09.2018 u 08:32

Bionic
Reading

'Bili' u 9. kolu Hrvatski Telekom Prve lige na svom Poljudu danas dočekuju zagrebačke 'modre' (Arenasport 3, 16.30 sati). Dinamo ove sezone u prvenstvu još ne zna za poraz, Hajduk je nakon dolaska Zorana Vulića na mjesto trenera povezao dvije pobjede... Čeka nas prava poslastica!

Navijačima Hajduka malo je potrebno za proglašenje potpune katastrofe, ali i za rasplamsavanje euforije. Nije dobro Hajduk započeo sezonu i nakon ranog ispadanja iz Europske lige očajno je krenuo i u prvenstvu. Klub je prodavao igrače prije važnih europskih utakmica, nizali su se loši rezultati, a uprava je najprije stala iza trenera Kopića da bi ga samo dan kasnije smijenila nakon pritiska navijača zbog susreta sa Štimcem.

Kaos u Hajduku zaustavljen je dovođenjem/povratkom iskusnog Zorana Vulića na klupu, te povratkom pobjedama. Nanizao je Hajduk prvenstvene pobjede nad Rudešom i Istrom, potom je slavio u Kupu protiv niželigaša Vrapča i sada s vraćenim entuzijazmom čeka veliki derbi s Dinamom. Pobjeda može lansirati Hajduk u borbu za sam vrh tablice, a to su prepoznali i navijači budući da je već prodano preko 20 tisuća ulaznica za prvenstveni derbi na Poljudu.

Vulić priželjkuje nastavak dobrog rezultatskog niza.

Svim MAXtv korisnicima derbi tjedna na dar!

Pogledajte derbi Hajduk - Dinamo bez dodatne naknade u subotu u 16:30 sati na 20. kanalu (na PPV kanalu možete je kupiti za 0 kn!). Više informacija OVDJE

'Nismo imali puno vremena, ali ovo je jednostavno derbi i svi smo motivirani. Tako ćemo i izaći na teren. Dinamo ima 25 igrača i teško ih je do kraja pročitati, no možda je protiv Fenerbahcea zaigralo tih njihovih optimalnih 11 igrača. Pratili smo ih, a tek ćemo vidjeti jesmo li ih uspjeli pročitati. Tri su nam boda neophodna i vrlo važna za sljedeće utakmice. Neću reći da je Dinamo favorit jer to u Splitu nitko nije, ali imaju dobru momčad koja je u formi i još nisu izgubili. Ipak, ako se ne varam ovo im je prva gostujuća utakmica', kazao je uoči derbija s Dinamom trener 'bilih'.

  • +16
Hajduk - Gorica, 4. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Prilikom najave susreta Vulić je rekao da nema problema s izostancima, te da su mu na raspolaganju Tudor koji se oporavio od ozljede gležnja i Said koji je odradio četiri utakmice suspenzije. Naravno, u konkurenciji za nastup nema teško ozlijeđenih vratara Duke i veznjaka Beširovića.

Dinamo je nakon uvodnih osam kola nove sezone jedina neporažena momčad lige. U prvom kolu Rudeš je umalo šokirao Dinamo na Maksimiru, no nakon toga momčad Nenada Bjelice nanizala je šest prvenstvenih pobjeda i podjelu bodova u derbiju s Rijekom na Maksimiru. Posebno je bitno istaknuti da je Bjelica zbog europskih obaveza u dosadašnjim prvenstvenim utakmicama odmarao ponajbolje igrače, no unatoč tome njegova je momčad nanizala uspjehe. U sljedećih mjesec dana Dinamo čak pet puta gostuje, a prije važnog europskog susreta s Anderlechtom pred Bjelicom i njegovim igračima je veliki prvenstveni derbi u Splitu.

Bjelica na Poljudu želi nova tri prvenstvena boda.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 08. kolo, GNK Dinamo - NK Inter Zaprešić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Hajduk je u zadnje tri utakmice u prvenstvu i Kupu pokazao da pod novim trenerom ima novu energiju. Izgledaju potpuno drugačije. Mislim da će ovo biti jedna teška utakmica za obje strane, no naravno da se nadam našoj pobjedi. Želimo se u Zagreb vratiti kao pobjednici i jedva čekamo utakmicu. Na Poljudu nisam previše igrao. Debitirao sam tamo za Osijek u Kupu kad sam imao 18 godina. Zoran mi je bio trener kada je bio pomoćnik Bariću i o njemu imam visoko mišljenje. Vrlo je korektan čovjek, a njegovi rezultati s Hajdukom govore koliko je dobar trener', otkrio je strateg 'modrih' prije nego što će njegova momčad istrčati na Poljud.

Gostujući je trener na put u Split poveo dvadeset igrača, no prilikom najave susreta rekao je kako su pod velikim znakom upitnika nastupi beka Leovca i ključnog veznjaka Hajrovića.

Podsjetimo, MAXtv svim je ljubiteljima nogometa omogućio da derbi Hajduka i Dinama gledaju i besplatno!

Svim MAXtv korisnicima derbi tjedna na dar!

Pogledajte derbi Hajduk - Dinamo bez dodatne naknade u subotu u 16:30 sati na 20. kanalu (na PPV kanalu možete je kupiti za 0 kn!). Više informacija OVDJE