NAJVEĆI HRVATSKI DERBI

Vulić iz Splita poručio Dinamu: Apsolutno ih se ne bojimo; Bjelicu muče ozljede

28.09.2018 u 13:59

Bionic
Reading

Uoči najvećeg hrvatskog derbija između Hajduka i Dinama, koji se sklopu devetog kola Hrvatski Telekom Prve lige igra u subotu na Poljudu (Arenasport 3, 16.30), zanimljivo je bilo čuti razmišljanje oba trenera, Zoran Vulić (Hajduk) i Nenad Bjelica (Dinamo)

Iako oba kluba pokazanom igrom u Hrvatskog nogometnom kupu nisu ostavili najbolji dojam jasno je kako je svim igračima u glavi bio samo subotnji derbi na Poljudu. Podsjetimo, Hajduk je s kombiniranim sastavom s 2:0 svladao u gostima Vrapče, a Dinamo je jedva izbacio Slogu iz Mravinca golom iz spornog kaznenog udarca. Zoran Vulić (Hajduk) i Nenad Bjelica (Dinamo) svjesni su kako je svaki derbi posebna priča.

Svim MAXtv korisnicima derbi tjedna na dar!

Pogledajte derbi Hajduk - Dinamo bez dodatne naknade u subotu u 16:30 sati na 20. kanalu (na PPV kanalu možete je kupiti za 0 kn!). Više informacija OVDJE

'U ovih pet dana uspjeli smo se spremiti za utakmicu iako smo izgubili i dva dana na put. Derbi je i motiva nam sigurno ne nedostaje, učinit ćemo sve da utakmicu privedemo kraju onako kako želimo. Dinamo ima 25 kvalitetnih igrača bez obzira u kojem sastavu igra. Teško ih je pročitati do kraja, možda je momčad koja je igrala protiv Fenerbahčea u najboljoj formi. Poznajemo ih dobro, ali je jasno da će ovdje doći jako motivirani.', kazao je Zoran Vulić koji je od dolaska na kklupu Hajduka zaredao pobjedama.

'Vjerujem u ovu momčad, ali se ne opterećujemo njima, kad je moja momčad prava, nije mi važno tko je s druge strane. Nama su tri boda neophodna za sljedeću utakmicu. Neću reći da su favoriti jer nitko nije favorit u Splitu, ali su jako dobra momčad', dodao je Vulić.

Na pitanje mogu li navijači očekivati hajdučku igru iskreno je kazao:

'Volio bih odigramo hajdučki, ali još nismo u optimalnoj formi u kakvoj bih ja volio da budemo. Respektiramo Dinamo, ali ne trebamo od Dinama praviti bauka, apsolutno ih se ne bojimo. Ponavljam, igramo na Poljudu i neću nikomu dopustiti da bude gazda u ovoj utakmici. Moramo dodatno podići agresivnost, imamo pozitivan niz i ako treba poginut ćemo da ga nastavimo.'

Kazao je Vulić kojem će derbi u Splitu biti jubilarna 200. utakmica na klupi u HT Prvoj ligi.

'Nisam imao pojma za taj podatak. Znam da uvlakač nikad nisam bio, vjerojatno sam to nečime zaslužio.'

  • +21
Hrvatski kup: Vrapče - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Trener Dinama Nenad Bjelica, uoči puta u Split, prisjetio se nekih svojih utakmica na Poljudu, kultnom hrvatskom stadionu:

'U karijeri baš nisam puno igrao na Poljudu, ali sjećam se da sam tamo debitirao za seniorsku momčad Osijeka. Imao sam samo 18 godina, igrali smo u Kupu i izgubili smo', prisjetio se Bjelica.

No, još zanimljivije bilo je kada je na red stigao Zoran Vulić koji ga je trenirao u hrvatskoj reprezentaciji.

'Da, Zoran mi je bio trener kad je bio pomoćnik Ottu Bariću. Iskreno, imam jako visoko mišljenje o Zoranu Vuliću. Vrlo korektan čovjek, a njegovi rezultati, prije s Hajdukom i sada govore o njemu koliko je dobar trener', rekao je Bjelica kojeg muče problemi s ozljedama nekih igrača.

'Eto, čekat ćemo do posljednjeg trenutka da vidimo tko će igrati. Problema s ozljedama imaju Leovac, Hajrović, vidjet ćemo što će biti s njima. Na put vodimo dvadeset igrača.'

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +2
Hrvatski nogometni kup: Sloga - Dinamo Izvor: Cropix / Autor: Mario Todoric / CROPIX