KVAL. EUROPSKE LIGE

Hajduk kreće iz Estonije, 'lokosi' iz Walesa, a Bilić iz Andore

22.06.2015 u 13:30

Bionic
Reading

Osim Dinama, u ponedjeljak su svoje suparnike u kvalifikacijama za Europsku ligu doznali Hajduk i Lokomotiva. Suparnika je doznao i Slaven Bilić koji od ovog ljeta vodi West Ham United

Nogometaši Hajduka u 1. pretkolu Europske lige igrat će protiv estonskog Sillamae Kaleva, dok je zagrebačka Lokomotiva za suparnika dobila velški Broughton.

Slaven Bilić sa svojim West Hamom, koji je dobio pozivnicu zbog fair-playa prvu utakmicu igra protiv andorskog Lusitansa.

I Hajduk i Lokomotiva će prve utakmice igrati u gostima, a uzvrate u Splitu, odnosno Zagrebu. Prve utakmice prvog kvalifikacijskog kruga Europske lige na rasporedu su 2. srpnja, a uzvrati tjedan dana poslije.

Zahvaljujući dobrim europskim rezultatima u posljednje dvije godine, Rijeka će preskočiti prvo pretkolo, a u drugom je nositelj. Taj status imat će i Hajduk, pod uvjetom da preskoči prvu prepreku. Ako to napravi Lokomotiva, oni neće biti nositelji...

U ždrijebu drugog pretkola sudjeluje 66 momčadi i opet se rade grupe. Hajduk i Lokomotiva će prve utakmice igrati već 2. srpnja, a uzvrati su tjedan dana kasnije. Drugo pretkolo EL-a igra se 16., odnosno 23. srpnja.