lova do krova

Haaland i NIKE dogovorili najbogatiji ugovor u povijesti nogometa!

04.04.2023 u 12:20

Bionic
Reading

Danima se o tome pričalo, a sad je jasno kako norveški nogometaš Erling Haaland potpisuje zatvrtku Nike najbogatiji sponzorski ugovor u povijesti nogometa

Kako se doznaje Erling Haaland, nogometaš engleskog Manchester Cityja, dogovorio je 10-godišnju ugovor tvrtku NIKE tj. proizvođača sportske opreme vrijedan ukupno oko 223 milijuna eura. Dakle oko 23 milijuna eura godišnje,a tome treba dodati kako godišnje zarađuje u Cityju oko 30 milijuna eura.

Mnogi će reći kako je posao s Niekom ugovor života jer ipak je riječ o najbogatijem sponzorskom ugovoru u povijesti nogometa. Ovoliko novaca tvrtke NIKE za 10-godišnji ugovor još nije dala nikome iz nogometa. A doći u društvo velikana kao što su Cristiano Ronaldo, Michael Jordan, Tiger Woods, LeBron James i Kylian Mbappe ipak nešto znači. Da spadaš među najveće!

'Svojim golgeterskim brojkama obilježio je ne samo sadašnjost nego i budućnost nogometa. On je nasljednik najveće devetke i napadač nove generacije', objavila je tvrtka Nike uz naglasak kako počinje 'nova era.'

Oko napadača koji ruši sve moguće rekorde - te koji je od dolaska u Manchester City zabio 42 gola na 37 utakmica – vodila se velika borba najvećih sportskih proizvođača.

Njegova vrijednost na Transfermarkt trenutačno se procjenjuje 170 milijuna eura, a zanimljivo je kako je zadnjih mjeseci svojim igrama natjerao čelnike tvrtke Nike da podignu ponudu. Naime, i kao mlad igrač imao je ugovor za Nike, ali kad je taj ugovor istekao nikud nije žurio. Kao 'slobodnjak' isprobao je i neke druge modele kao što su kopačke Pume (Ultras) ili Adidas (X Speedportals). To je očito bio okidač da Nike mora ponudi rekordan iznos. Kojim počinje nova era!