NEMA ZASTARE

Barcelona pred katastrofom; dramatične izjave iz Uefe: Situacija je ozbiljna

04.04.2023 u 10:37

Bionic
Reading

I predsjednik Uefe Aleksander Čeferin javno je upozorio Barcelonu da bi se još uvijek mogla suočiti sa sportskim kaznama na europskoj razini ako se utvrdi da su prekršili pravila u slučaju Negreira

Podsjećamo, Barcelona je optužena da je uplatila 1,4 milijuna eura tijekom tri sezone bivšem potpredsjedniku La Lige sudaca José Maríu Enríquezu Negreiru preko njegove tvrtke DASNIL 95 tijekom predsjedničkog mandata Josepa Bartomeua i to za 'neutralan' tretman i savjete o tome kako se prilagoditi svakom sucu.

Iako španjolski savez i LaLiga ne mogu kazniti Barcelonu na sportskoj razini, jer je prošlo previše godina od isplate bivšem dopredsjedniku sudačke uprave, nema takve zastare što se tiče Uefe.

Prije desetak dana Uefa je objavila da pokreće punu istragu u slučaju Negreira i traži moguće kršenje Uefinog pravnog okvira od strane katalonskog kluba.

'Ne mogu to izravno komentirati iz dva razloga. Prvo, jer imamo neovisno stegovno povjerenstvo, drugo, jer se nisam detaljnije bavio ovom stvari', rekao je predsjednik Uefe u intervjuu za slovensku Ekipu.

  • +15
Barcelona - Real (26. kolo LaLige) Izvor: EPA / Autor: SIU WU

'Međutim, mogu reći jedno, javili su mi da je situacija izuzetno ozbiljna. Po mom mišljenju, to je jedan od najozbiljnijih slučajeva koje sam ikada vidio u nogometu. Kada su u pitanju španjolske nogometne vlasti, stvar je zastarjela i ne može biti sportskih sankcija, ali znam da je postupak u tijeku na razini španjolskog građanskog tužiteljstva. Ali, što se tiče Uefe, ništa ne zastarijeva.'

Predsjednik Uefe je stoga jasno dao do znanja da bi se Barcelona mogla suočiti sa sportskim sankcijama ako se utvrdi da su počinili bilo kakav prekršaj.