FRANCUZ I NJEMAČKI TURČIN

Guardiola kao Otto Barić: U Cityju mu trebaju ova dva igrača

31.12.2015 u 15:16

Bionic
Reading

Otto Barić je poznat kao iznimno uspješan trener kojemu su uvijek 'nedostajala dva igrača'. S uvjetom u njegovom stilu navodno je na pregovore s bogatim Manchester Cityjem došao njihov potencijalni trener od sljedeće sezone Pep Guardiola. Plave iz Manchestera to će stajati simboličnih sto milijuna eura. Ako ne i više

Poznato je da Pep Guardiola ulazi u posljednju polusezonu ovoga mandata u Bayernu i da će ga u Münchenu zamijeniti Carlo Ancelotti. Poznato je i da će gotovo sigurno Guardiola preko ljeta preći La Manche i početi pisati svoju englesku priču, no još se ne zna koji će klub preuzeti.

I Chelsea i oba prvoligaša iz Manchestera željali bi ga vidjeti u svojim redovima, a kao favorit u ovoj utrci kotira Manchester City koji mu je ponudio rekordnu plaću i spreman je uložiti sredstva u rekonstrukciju momčadi po ukusu uspješnog Katalonca.

Već se pričalo da je City 'bacio udicu' prema Realovom veznjaku Iscu, no španjolski Mundo donosi kako je Guardiola zapravo podcrtao imena Ilkaya Gundogana i Aymerica Laportea. Obojica će biti dostupni na tržištu tijekom ljeta, no interesenti su u oba slučaja brojni. Čak i za City će to biti velika investicija.


U Gundoganu, koji prolazi svojue petu sezonu u Borussiji Dortmnud vidi stabilizator veznog reda, dok je tek 21-godišnji stoper Laporte novi biser iz sjajne škole Athletic Bilbaa koji mu može biti dugoročni oslonac zadnje linije.


Gundogan će ovoga ljeta gotovo sigurno napustiti Dortmund, ali Borussija je hladno odbila ponudu Juventusa u iznosu od 30 milijuna eura. Zainteresiranih ima još i oni će dobiti veći novac. Laportea vežu uz Barcelonu koja je navodno Bilbau spremna platiti 40 milijuna eura i dovesti ovog francuskog Baska u katalonsko jato. Najbolja alternativa Barci u svijetu je igranje pod Guardiolom, i ukoliko se mladić odluči produljiti u Englesku City će to morati također 'masno' platiti. Ali dugoročno bi se ovi potezi mogli pokazati kao pun pogodak.