POGLED U PLAVO

Goran Čolak prestaje disati zbog novog Guinnessovog rekorda!

20.06.2014 u 07:21

Bionic
Reading

Pogled u plavo organizira pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u ronjenju na dah, disciplina statika, koji će se održati u petak, 20. lipnja na otoku Viru. Čak ni Svjetsko prvenstvo u nogometu koje traje u Brazilu nije moglo omesti našeg sjajnog ronioca

Nakon uspješne prošlogodišnje promocije projekta 'Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje' po gradovima diljem Lijepe Naše i također, uz pomoć Turističke zajednice Grada Zagreba, vrlo uspješnog nastupa na F.re.e. Sajmu u Munchenu projekt 'Pogled u plavo' nastavlja promovirati ljepote hrvatskog podmorja, ronjenje i ronilačke lokacije kao atraktivnu turističku ponudu.

Ove godine kao organizator u projekt se uključio i Algoritam d.o.o. koji će između ostalog i kao predstavnik GUINNESS WORLD RECORDSA za Hrvatsku pomoći da se sezona otvori na najspektakularniji mogući način – pokušajem obaranja Guinnessova rekorda u ronjenju na dah. Da bi se postavio novi Guinnessov rekord, europski i svjetski rekorder te prvak u ronjenju na dah i ambasador projekta 'Pogled u plavo' Goran Čolak ostavit će bez daha sve prisutne i prestati disati najmanje nevjerojatnih 22 minute i 30 sekundi.

Domaćini dvodnevne manifestacije koja će se održati 20. i 21. lipnja su Općina Vir i VIR turizam d.o.o., a supporteri koji će Goranu osigurati put do novog rekorda su: tvrtka REMAX.si koja će ponovno instalirati najveći montažni bazen promjera 10 metara, TERMOStroj koji zagrijati vodu na potrebnih 28 stupnjeva Celzijusa, MARES i GYM Sparta koji će osigurati potrebnu opremu i pripremu, te Generali, PSS i Konspect koji će brinuti za sigurnost.

Generalni sponzor je SAMSUNG koji će promovirati najnovije modele mobitela kao i inteaktivnu Guinnessovu knjigu, potpuni novitet u svijetu tehnologije, te se uz ostale sponzore Hondu, Vento, Philips, Smartson Agram, Stabilo, Ibus, The Famous Grouse, Various Graphika i ZAMP pobrinuti za dobru dvodnevnu zabavu za sve posjetitelje.

Projekt nastavlja i sa edukativno-ekološkim radionicama na kojima će se uz pomoć sponzora tvrtke C.I.O.S. Grupe iz Zagreba nastaviti senzibilizirati građane o očuvanju okoliša i odlaganju otpada na za to predviđena mjesta.

Pogled u plavo će i ove godine svim građankama i građanima omogućiti discovery uron u bazenu u punoj ronilačkoj opremi, kratki tečaj instruktora ronjenja i uz pratnju istog obilazak podvodne izložbe fotografija fotografa Marjana Radovića, nagrađenog na prestižnom svjetskom natjecanju podvodne fotografije. Nagrađena fotografija je ujedno i službena fotografija projekta 'Pogled u plavo'.

Humanitarna nota projekta je također poznata pa tako organizatori s ponosom ističu kako su u prošloj godini prikupili više od 70.000 kuna te su ih donirali domovima i ustanovama koje brinu za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju.


'Ove godine, s obzirom na tragediju koja je zadesila Slavoniju, odlučili smo uz pomoć Algoritma i APMa organizirati prikupljanje knjiga za knjižnice, škole i vrtiće u poplavljenim područjima na način da će Pogled u plavo svakog donosioca knjige nagraditi besplatnim discovery uronom, a Algoritam će za svaku donesenu knjigu bilo na manifestacijama Pogleda u plavo bilo u multimedijalnim dućanima APMa, doniraati još jednu. Također će i svi ostali prilozi i prihodi projekta koji će se prikupiti do kraja godine biti donirani potrebitima ove velike tragedije', ističu organizatori ovog projekta.

Kada je humanosti ljudi u projektu u pitanju organizatori su ponosni i na sljedeći podatak:

'Instruktori i ronioci Pogleda u plavo te volonteri Ureda za krizna stanja Grada Zagreba punih 14 dana proveli su u Gunji, Rajevu Selu, Otoku, Komletincima i Županji neumorno radeći na spašavanju živih životinja i na izvlačenju mrtvih životinja. Ponovno će se odazvati svakom pozivu službi i institucija kada se za to ukaže potreba, zbog toga ovogodišnji projekt Pogled u plavo u potpunosti stavljamo u funkciju pomoći ZA SLAVONIJU', za kraj su  naglasili iz organizacijskog tima.

Zbog svega nabrojanog pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda Gorana Čolaka na otoku Viru zaista će biti poseban. Povijesni dan za ovaj lijepi otok...