NADIA PODORSKA

Pogledajte potez argentinske tenisačice kojim je zadivila sportske fanatike

23.04.2024 u 17:39

Bionic
Reading

Fantastičan poen obilježio je meč između argentinske tenisačice Nadije Podoroske i Čehinje Katerine Siniakove na WTA turniru u Madridu.

Podoroska je slavila rezultatom 6:2, 7:6 (2), a u drugom setu pri rezultatu 6:2, 1:1 (15:0) na servis protivnice izvela je nevjerojatan potez koji će zasigurno ući u konkurenciju za 'potez godine'. Bez pretjerivanja, riječ je o poenima koji se rijetko viđaju u tenisu.

OVDJE POGLEDAJTE kako je Argentinka izvela sjajan passing tweener.

Podoroska je rođena 10. veljače 1997. godine u Rosariju, pokrajini Santa Fe. Odrasla je u kvartu koji su osnovali željeznički radnici krajem 1880-ih godina. Njezini su djedovi i bake bili Ukrajinci, ali ona uopće ne govori ukrajinski. Nadia je bila prva u obitelji koja je igrala tenis, sport kojim je počela trenirati u Fisherton Athletic Clubu u dobi od pet godina. Kao dijete, pratila je nastupe argentinskih muških tenisača, posebno Guillermoa Cañasa, iako ne toliko nacionalne ženske predstavnice jer se njih rijetko prikazivalo na televiziji. Među ženskim tenisačicama, divila se sestrama Williams.

Na početku karijere imala je dosta financijskih teškoća, a krajem 2017. godine doživjela je nekoliko ozljeda koje su ugrozile daljnje bavljenje tenisom. Po povratku, odlučila se preseliti u Alicante, Španjolska, kako bi se nastanila u Europi i imala veće šanse za tjedno natjecanje. Također, počela je trenirati s Juanom Pablom Guzmánom i Emilijanom Redondijem. U svoj tim dodala je i Pedra Meranija, s kojim je provodi mentalne treninge temeljene jer je smatrala da je to važno za promjenu vlasitog stava prema tenisu i mečevima.

Tko zna, možda joj je upravo ta mentalna snaga pomogla kod ovog samouvjerenog i izvanserijskog poteza!