neočekivani rasplet

Gonzalo Higuain napušta Juventus; od sada će El Pipita golove zabijati u dresu Intera

02.09.2020 u 14:40

Bionic
Reading

Argentinski napadač Gonzalo Higuain (32) nakon tri sezone u provedene u Juventusu napušta torinski klub, objavio je njegov brat Nicolas koji mu je ujedno i menadžer. Legendarni El Pipita u karijeri je igrao za River Plate, Real Madrid, Napoli, Milan, Chelsea i Juventus

U Juventusu više ne računaju na Gonzala Higuaina (32), njegov je ugovor već nekoliko sezona prevelik trošak za klupski proračun jer Argentinac zarađuje gotovo 10 milijuna eura na godinu. Zato ga je Juve slao na posudbe, bio je u Milanu i Chelseaju, no ni 'rossoneri' ni 'bluesi' nisu odlučili otkupiti ga.

Prošlu je sezonu legendarni El Pipita odigrao 43 utakmice za Juventus u svim natjecanjima te je zabio 11 golova. Za 10 milijuna eura debelo premalo, pa je i rastanak sa 'starom damom' logičan.

Nekoliko je europskih klubova pokazalo interes, no čini se kako Higuain ipak odlazi 'preko bare'.

'Cijenimo što je novi trener Juvea Andrea Pirlo jasno rekao da više ne računa na Gonzala. Ima dosta ponuda iz Francuske, Engleske, Španjolske, Kine i SAD-a. No, dvije su stvari sigurne, Gonzalo odlazi iz Italije i nikada neće igrati za Boca Juniorse, jer je karijeru počeo u River Plati', kazao je Nicolas Higuain, Gonzalov brat i menadžer.

U talijanskim medijima spominje se kako bi Gonzalo Higuain mogao karijeru nastaviti u američkom Interu iz Miamija, čiji je suvlasnik David Beckham. Navodno je već dogovorio sve detalje oko dvogodišnjeg ugovora te će uskoro potpisati vjernost Interu do kraja 2022. godine.

Tako bi El Pipita bio bliže svom starijem bratu Federicu Higuainu (35), koji igra za D.C. United.

Argentinac će tako završiti svoju europsku avanturu nakon 13 godina i 599 utakmica odigranih za Real Madrid, Napoli, Juventus, Milan i Chelsea na kojima je zabio 291 gol.