DRASTIČNi rezovi

Andrea Pirlo neće imati milosti; Juventus će ovog ljeta napustiti čak deset nogometaša

09.08.2020 u 19:36

Bionic
Reading

Maurizio Sarri još nije stigao ni pokupiti svoje stvari, a njegovo je mjesto na klupi Juventusa zauzeo legendarni Andrea Pirlo. I odmah je započela 'sječa', momčad Juventusa doživjet će drastične rezove, u svlačionici se sprema velika čistka

Talijanski mediji bliski Juventusu, prije svih najtiražniji sportski dnevnik Gazzetta dello Sport, tvrde kako je novi trener Andrea Pirlo odmah sastavio transfer listu na kojoj je čak deset igrača 'stare dame' na koje više ne računa.

Taj je Pirlov popis više ili manje očekivan, na samom vrhu je preskupi i neefikasni Gonzalo Higuain, tu je onda i Sami Khedira, pa Blaise Matuidi, dok Douglasa Costu i Alexa Sandra baš i nismo očekivali na popisu viškova. Nadalje, tu su Aaron Ramsey, Federico Bernardeschi, Mattia De Sciglio, Daniele Rugani i Danilo, sve redom igrači koji su ovog ljeta na prodaju.

Juventus će pripreme za novu sezonu započeti 24. kolovoza, no Pirlo ima veliki problem - u rujnu se igra UEFA Liga nacija, a nova sezona Serie A starta 19. rujna te će kompletnu momčad na raspolaganju imati tek desetak dana...

  • +8
Juventus - Lyon, osmina finala Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Profimedia / Autor: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

U isto vrijeme je Pirlo čelnicima kluba dao jasne smjernice oko pojačanja koja želi u Torinu. Tuttosport tako tvrdi kako će Pirlo 'novi Juventus' temeljiti na dovođenju kvalitetnih mladih nogometaša, a prva dva imena na listi želja su Nicolo Zaniolo (AS Roma) i Sandro Tonali (Brescia).