higuain sigurno odlazi

Juventus je na njega potrošio više od 100 milijuna eura, zbog njega je iz kluba potjeran Mandžukić, a sada ga se rješavaju za 'sitniš'

25.05.2020 u 08:22

Bionic
Reading

Talijanski nogometni velikan Juventus spreman je ovoga ljeta prodati argentinskog napadača Gonzala Higuaina (32) i to za odštetu od svega 18 milijuna eura...

Gonzala Higuaina (36) 'love' River Plate u kojem je započeo karijeru, nekoliko klubova u Engleskoj, prije svega arapskim novcem 'probuđeni' Newcastle United, ali i DC United iz američke MLS lige.

Juventus se Argentinca pod svaku cijenu želi riješiti, problem je njegov prevelik ugovor jer popularni Pipita ima zajamčenu godišnju plaću od 7.5 milijuna eura, a toj cifri treba pribrojati i oko milijun i pol eura koji mu na račun 'sjednu' na ime bonusa.

Do sada je problem bila prevelika odšteta, Juve je još prošlog ljeta za njega tražio najmanje 30 milijuna eura, ali sad su se odlučili na drastični rez - klub koji želi Gonzala Higuaina može ga imati za 'samo' 18 milijuna eura!

Istina, Juve će biti na ogromnom gubitku, 'stara dama' ga je platila čak 90 milijuna eura kada je 2016. godine stigao iz Napolija. A Pipita, kako glasi Higuainov nadimak, je u dresu torinskog velikana u 138 utakmica zabio 63 gola osvojivši dva 'scudetta' i dva talijanska Kupa.

Tijekom karijere Higuain je igrao i za AC Milan, Chelsea, Real Madrid i River Plate, a ugovor s Juventusom završava mu krajem lipnja 2021. godine.

Treba reći kako je Higuain, iako je potpuno drukčiji tip napadača, na jedan način 'krivac' što je hrvatski napadač Mario Mandžukić praktički otjeran iz Juventusa. Ipak je riječ o igraču na kojeg su potrošili debelo preko 100 milijuna eura (odšteta i plaća) i jasno je kako su ga čekali da proigra. Ali sada je tom čekanju došao kraj...