veliki posao

George Clooney želi kupiti slavni španjolski klub: 'Ovdje snimaju jednu seriju i vidjeli su veliki ekonomski potencijal'

26.02.2020 u 22:43

Bionic
Reading

Američka kompanija u kojoj je George Clooney među glavnim dioničarima želi otkupiti španjolskog drugoligaša Malagu od šeika Abdullaha Al Thanija

Slavni španjolski nogometni klub Malaga uskoro bi mogao dobiti još slavnijeg novog vlasnika. Prema pisanju uglednog španjolskog lista As-a, svjetski popularni američki glumac George Clooney uskoro bi mogao preuzeti Malagu.

Prema pisanju spomenutog lista jedna američka kompanija u kojoj je Clooney među glavnim dioničarima želi otkupiti španjolskog drugoligaša od šeika Abdullaha Al Thanija koji je spreman klub prodati za cijenu jednog boljeg napadača, odnosno za oko 100 milijuna eura.

Navodno su u tijeku pregovori između zainteresiranih kupaca i bogatog šeika, a glavni kamen spoticanja je upravo cijena. Iako u odnosu na današnje transfere kupovina jednog kluba u Španjolskoj za 100 milijuna eura zvuči kao prava sitnica, Clooney i njegova kompanija nude tek nešto više od 36 milijuna eura.

Njihova ponuda bi zapravo pokrila Al Thaniju trošak kupovine kluba iz 2010. godine pa bi se iz Malage povukao 'na nuli', odnosno imao bi samo trošak sitnijih ulaganja tijekom deset godina. Predsjednik udruge malih dioničara kluba, Antonio Aguilera, potvrdio je za Kanal Malaga da su pregovori u tijeku.

'Skupina važnih filmskih i televizijskih producenata u Malagi žele napraviti europski Hollywood. Ovdje snimaju seriju za Amazon i vidjeli su veliki ekonomski potencijal', rekao je Aguilera i otkrio i pravi razlog kupovine kluba koji je trenutno na 14. mjestu druge španjolske lige, a ne tako davno, u sezoni 2012./2013. su igrali u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.