IZNENAĐENJA U EUROPI

Navijači u očaju: Tko bi rekao da će ovi slavni klubovi ispasti iz lige!

08.05.2018 u 10:43

Bionic
Reading

Polako završava nogometna sezona u Europi, a neki ugledni klubovi neće je pamtiti po dobrome. Deportivo i Malaga sigurno nisu očekivali ispadanje iz lige, po prvi put u povijesti to bi se moglo dogoditi HSV-u, a Premiership će ostati nakon dugo vremena bez Stoke Cityja...

Najjače nogometne lige možda nam nisu ove sezone ponudile velika iznenađenja kad su u pitanju njihovi prvaci, ali na samom dnu našli su se klubovi od kojih se to nije očekivalo.

  • +3
Burnley protiv Stokea Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Malaga je požalila što je prodala Isca Realu, jer nakon toga sve je krenuo nizbrdo. Momčad koja je prije par sezona igrala u četvrtfinalu Lige prvaka prva je matematički osigurala ispadanje iz Primere i čeka ju teška borba za preživljavanje u Segundi.

Ista sudbina pogodila je i Deportivo, prvaka Španjolske iz 2000. godine i bivšeg polufinalista Lige prvaka koji je kreirao onaj famozni preokret protiv Milana (4:0 u uzvratu nakon 1:4 na gostovanju 2004. godine). Porazom od Barcelone prije desetak dana La Coruna je i službeno ostala bez prvoligaša koji nikako da se vrati na puteve stare slave.

U Engleskoj je neizvjesna borba za opstanak, a sigurno znamo da će ispasti samo Stoke City kojeg tek teorija još drži na životu. Bivši protivnik Hajduka u pretkolu Europske lige bio je poznat tijekom zadnjih devet sezona Premiershipa kao tvrd protivnik svakome, ali pojačanja prošlog ljeta se nisu isplatila.

Francuska Ligue 1 je ostala bez Metza, kluba koji nikad nije bio prvak, ali se znao boriti za naslov prvaka do samog kraja sezone potkraj devedesetih. U Njemačkoj je ispao Köln u kojem su stasali mnogi reprezentativci uključujući i Podolskog, a pridružit će mu se ili Wolfsburg ili HSV, bivši prvaci Bundeslige. Ako se to dogodi klubu iz Hamburga, prvaku Europe iz 1983. godine koji je u težoj situaciji uoči zadnjeg kola, bit će to prvi put u povijesti da ispada u drugu ligu. Može se dogoditi da ispadnu i jedni i drugi, jer 16. mjesto vodi u neizvjesne dodatne kvalifikacije.

U Italiji je također ispao bivši prvak Hellas Verona, a isto se dogodilo i u Nizozemskoj u kojoj je Twente razočarao osvojivši posljednje mjesto. Belgija je pak ostala bez šesterostrukog prvaka Mechelena.