DOLAZI U LONDON

Gdje je Šuker? Dogovorio Argentinu pa postao nedostupan

11.11.2014 u 18:28

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu će u Londonu igrati prijateljsku utakmicu protiv svjetskih doprvaka Argentinaca. Naravno, s obzirom na ime suparnika, svi bi s ponosom trebali gledati na tu utakmicu. No kako neke stvari u HNS-u očito nisu jasne, Hrvatska će protiv Messija, Teveza, Agüera, Mascherana, Di Marije i ostalih 'gaučosa' izaći u neobičnom sastavu riskirajući rezultatsku sramotu i rasprodaju ugleda

Kao što smo već pisali, predsjednik HNS-a Davor Šuker dogovorio je utakmicu s Argentinom bez znanja ikoga u savezu, a poglavito izbornika Nike Kovača. Naravno, kako to obično biva, kada se slegnu emocije, prespava noć i kada se shvati tko je gazda odnosno tko daje plaću, Niko Kovač stao je u obranu svog šefa Davora Šukera.

'Reprezentacije se moraju financirati i kroz prijateljske utakmice i jedina nam je mogućnost bila odigrati jedan susret prije dvoboja s Italijom. Četvrtak nam je bio prekasno te smo dogovorili srijedu. Prvo smo trebali igrati protiv SAD-a, no nešto se okrenulo, vjerojatno je ponuda bila bolja, i dvoboj s Argentincima shvaćamo vrlo ozbiljno. Doći će s najjačom postavom, ali ne bojimo se ničega, pa ni rezultatskog debakla', objasnio je prošlog tjedna pri objavi kandidata Niko Kovač. A bilo je to i više od dva tjedna nakon što je stigla potvrda o odigravanju utakmice s Argentinom.

Dogovoreni ogled s Argentinom komentirali su i neki nogometni djelatnici. Naime, utakmicu u kojoj će Hrvatska igrati s rezervom momčadi, a protiv uglednog suparnika kao što je Argentina nazivaju - besmislenom. Baš kao što i odluku da se prijateljska utakmica igra uoči važne kvalifikacijske s Italijom - neodgovornom.

Istovremeno, kada se očekivalo da 'najodgovorniji u HNS-u' (op. a., ne mislimo na Zdravka Mamića), obrazlože ovu odluku, pojavila se vijest da je Davor Šuker hospitaliziran. Na svu sreću, iz HNS-a su samo par minuta nakon te ekskluzive reagirali i demantirali Šukerov posjet KBC-u Rebro te izvijestili da je 'predsjednik HNS-a zdrav i na službenom putu'. Jedino što nisu znali reći kada će se pojaviti u Hrvatskoj, odnosno biti dostupan za izjave. Sporno je samo to što je od tada prošlo već tri tjedna.

Međutim, prema informacijama iz HNS-a, Davor Šuker trebao bi i u srijedu biti u Londonu odnosno u nedjelju u Milanu, uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju. A onda ćemo možda doznati i 'zašto bez Modrića na Argentinu'?