SLUČAJ ARGENTINA

Bivši hrvatski izbornik oštro je kritizirao odluku HNS-a

30.10.2014 u 12:30

Bionic
Reading

Kao što se već neko vrijeme zna, Hrvatska će 12. studenog u Londonu igrati prijateljsku utakmicu protiv svjetskog doprvaka Argentine. I to bi bila sjajna stvar da samo četiri dana kasnije Hrvatska ne igra važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv jednako moćne Italije

Dosta se već pisalo o (ne)potrebnosti igranja tako jake prijateljske utakmice protiv suparnika zbog kojeg će 'pola svijeta' gledati utakmicu iz Londona. Jer Argentina s Messijem, Agüerrom, Mascheranom, Di Marijom i ostalim zvijezdama uvijek je magnet. A kako sada stvari stoje, argentinski izbornik Gerardo Martino s najjačim će sastavom zaigrati protiv Kovačeve Hrvatske.

Problem je u tome što će četiri dana kasnije u Milanu Hrvatska igrati kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Euro 2016. protiv Italije. Međutim kako službenog objašnjenja nema, već se to samo može zaključiti na osnovi izjava koje su stizale od Damira Vrbanovića, izvršnog predsjednika HNS-a, utakmicu je na svoju ruku dogovorio Davor Šuker, predsjednik HNS-a.

I sada se postavlja pitanje na koje će izbornik Kovač dati odgovor tek sljedećeg tjedna pri objavljivanju imena kandidata - veseli li se toj utakmici? No dok Kovač čeka zadnji trenutak, odnosno da prođe još jedno prvenstveno kolo da objavi imena kandidata te prokomentira dogovorenu utakmicu, njegov prethodnik na klupi hrvatske reprezentacije Otto Barić vrlo je oštro komentirao dvoboj protiv Argentine.

'Da se mene pita, ja bih, ako je ikako moguće, zaobišao tu utakmicu. Ustvari, rekao bih 'ovih deset igrača tu utakmicu ne smije igrati', a svi znamo da je to onih deset igrača koji će biti u momčadi protiv Italije. Dakle igrao bih s drugom momčadi', rekao je za tportal.hr Otto Barić

'Utakmica je dogovorena u krivom terminu. Naivno. Tako se ne vodi Savez. Jasno mi je da Savez treba zaraditi, ali takve se utakmice ne dogovaraju uoči jakih kvalifikacijskih utakmica. Argentina je velesila i s njom treba igrati kad god se pruži prilika, ali sigurno ne u tako važnom terminu', zaključio je Otto Barić.

Inače, na tu je temu dan prije progovorio i Zlatko Cico Kranjčar, a Večernjem listu objasnio je da ni on ne bi u ovom trenutku igrao protiv 'gaučosa'.