nije se tome nadao

Gasly šokiran odlukom Red Bulla da ga degradira: Pričali su nešto sasvim suprotno...

30.08.2019 u 10:41

Bionic
Reading

Uoči Velike nagrade Belgije (Arenasport 2, nedjelja, 15:10) Pierre Gasly napokon je progovorio o degradaciji koju je doživio u redovima 'bikova' i priznao da je zbog toga bio šokiran…

Podsjetimo, 23-godišnji Francuz prilično je slabo vozio bolid Red Bulla u prvom dijelu sezone i tek je jednim četvrtim mjestom u Silverstoneu pokazao zašto je uoči 2019. godine bio na glasu kao veliki talent.

Gasly nije bio ni blizu po svojim rezultatima sjajnom timskom kolegi Maxu Verstappenu u jednakom bolidu, a iako je ravnatelj Christian Horner uporno tvrdio kako mladom vozaču nije ugroženo mjesto u kokpitu, na kraju je iznenada degradiran u Toro Rosso, a na njegovo mjesto u nastavku sezone doći će Tajlanđanin Alexander Albon.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Dugo je bivši prvak GP2 serije šutio, ali uoči Velike nagrade Belgije okupili su se oko njega novinari i morao im je reći svoju stranu priče.

'Bilo je jutro kad me nazvao Helmut Marko. Bio je to šok kad se dogodilo, jer nije bilo u skladu s onim što su mi govorili prije Budimpešte,' kaže Pierre Gasly i dodaje:

'Bilo da razumijem tu odluku ili ne, neće se promijeniti. Nisam mnogo razmišljao o tome, jedino na što želim biti fokusiran da na utrkama koje slijede s Toro Rossom budem u najboljem mogućem izdanju.'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Francuz nije htio dati objašnjenje zašto je bio toliko sporiji od Verstappena.

'Mnogo je tu bilo faktora, ali trebali bi ostati unutar momčadi, a ne da sada o njima raspravljamo. Definitivno je bilo mnogo stvari koje su išle u pravom smjeru, ali imali smo i neke probleme. Stvari su mogle biti bolje, ali nema smisla govoriti i tome, jer sad je gotovo,' zaključio je Gasly kojem novi timski kolega postaje Danil Kvjat. S Verstappenom se Pierre nije mogao nositi, a neće mu biti lako ni s ovim Rusom koji je u Hockenheimu završio na pobjedničkom postolju…