ZADNJI SVIJETLI TRENUTAK

Vettel se vraća na mjesto posljednjeg uspjeha: Godina dana za zaborav…

27.08.2019 u 09:09

Bionic
Reading

Točno prije godinu dana Sebastian Vettel ostvario je svoju posljednju pobjedu na Velikoj nagradi Belgije, a svoju posrnulu karijeru pokušat će oživjeti na istoj stazi ove nedjelje (Arenasport 2, 15:10)

Njemački 32-godišnji šampion proživio je godinu za zaborav. Prošlo je 20 utrka otkad je ostvario svoj posljednjih uspjeh, onaj na stazi Spa Francorchamps kojom tradicionalno započinje završi dio sezone Formule 1.

Bila je to jako dobra utrka za Vettela koji je u prvom krugu prešao Lewisa Hamiltona na stazi i zatim ga zadržao iza sebe. Međutim, nekoliko tjedana kasnije krenuo je njegov strmoglavi pad, početničkom greškom na startu u Singapuru kada se sudario s Verstappenom i Raikkonenom, a zatim je tek u Kanadi ove godine prošao ciljem kao prvi, ali zbog kazne od pet sekundi na kraju je vraćen iza Hamiltona.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Vettel je kroz četiri tjedna ljetne stanke imao priliku napuniti baterije i odmoriti se i pokušat će u Belgiji oživjeti karijeru i prekinuti crni niz.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Ferrari bi trebao biti brz na ovoj stazi, ali garancija da će upravo Nijemac proći prvi ciljem definitivno nema.

'To su staze na kojima bismo trebali biti uspješni, ali ništa nije garantirano. Mislim da su naši konkurenti vrlo snažni, a mi ćemo pokušati izvući maksimum iz našeg paketa,' kaže Sebastian Vettel.

Ne samo što će morati nadmašiti timskog kolegu Charlesa Leclerca koji je na mnogim stazama ove sezone bio brži od njega, već će Mercedes sigurno biti jak u Belgiji, kao i Red Bull kojem odgovara središnji dio staze, a ni Hondin motor više nije za podcjenjivanje.

Ipak, šansa da Vettel skine svoje prokletstvo postoji i mora je iskoristiti ove nedjelje ili za desetak dana u Monzi…