IGRA SKRIVAČA

Gafovi HNS-a i širenje laži; je li vrijeme za Šukerovu ostavku?

26.11.2014 u 14:31

Bionic
Reading

Prašina oko predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera još se nije slegla, a nekako se samo po sebi nameće pitanje - razmišlja li možda o ostavci kad ga očito nije previše briga za hrvatski nogomet?

Naime nakon nereda navijača (huligana) u Milanu te nakon nedavno otkazanog derbija MAXtv Prve lige u Zagrebu između Dinama i Hajduka Davora Šuker nije izašao pred novinare. Čak se u slučaju otkazanog derbija, što se po prvi put dogodilo u povijesti našeg nogometa, nije udostojao barem pokušati smiriti strasti između sjevera i juga. Iako su iz Hajduka od prvog trena za sve optužili čelnog čovjeka Dinama Zdravka Mamića, ujedno prvog dopredsjednika HNS-a, ni to Šukeru nije bilo dovoljno da 'gasi vatru'.

Što je Šuker napravio? Prema riječima izvršnog predsjednika Damira Vrbanovića, tijekom izvanredne sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza izvjesio je sljedeće:

'Predsjednik Šuker otputovao je u četvrtak popodne prije derbija Dinama i Hajduka kao član Fifine skupine za profesionalni nogomet i čuli smo se jutros. Mislim da je u Bangkoku', kazao je Vrbanović.

Na kraju se ispostavilo da je Šuker ipak u Londonu, što nam je potvrdio i glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak. Prema Bangkoku će u četvrtak… Navodno dogovara novu prijateljsku utakmicu reprezentacije.

Međutim vrlo je zanimljiv odgovor stigao iz Fife, a vezan je uz Tajland i famoznu konferenciju koju je spominjao Vrbanović.

'Nikakav službeni Fifin sastanak na kojem sudjeluje Davor Šuker danas se ne održava u Tajlandu', odgovorio je portalu Germanijak.hr glasnogovornik Fife David Noemi


Da su se u HNS-u skroz pogubili, pokrivajući leđa svom predsjedniku Šukeru, govori i podatak da nije otišao na put u četvrtak, dva dana prije derbija, kako je kazao Vrbanović, jer se u petak u Zagrebu susreo sa švedskim veleposlanikom Schmidtom, prilikom čega su razmijenili dresove reprezentacija (fotografija na dnu članka sve pokazuje). Potvrda toga je i priložena fotografija s Facebooka. Ili je sve igra skrivača...

Zaključak se dakle nameće sam od sebe. Šuker na sve moguće načine eskivira susret s novinarima na temu huligana i otkazanog derbija. Oba slučaja su vrlo usko povezana te je nekadašnja zlatna kopačka i idol navijača preko noći postao jedna od omraženijih osoba u Hrvatskoj. Svojim potezima u zadnje vrijeme Šuker - za kojeg iz HNS-a uporno ponavljaju da radi bez plaće - kao da sve ljubitelje nogometa vuče za nos. Ponaša se kao da ga nije briga za ono što se događa u Hrvatskoj.

Zaista je neshvatljivo kako čelni čovjek HNS-a nije ODMAH odgodio sva službena putovanja te spomenutu ekshibicijsku utakmicu u Bangkoku da bi smirio strasti. I kako bi spasio svoju fotelju. Ovako se čini da je HNS u puno većim problemima jer zaista nije jasno tko ga vodi u ovom trenutku. Uostalom, Šuker je prema statutu trebao voditi ovu izuzetno važnu sjednicu. Pametnome dovoljno.

Ovakvo Šukerovo ponašanje, a još se nije oglasio i očito mu ne pada na pamet sazvati HITNU sjednicu, zaista je neprimjereno. Sada se samo možemo pitati - što je sljedeće? Kakav će sljedeći potez povući Šuker, tj. njegova desna ruka Damir Vrbanović i hoće li se opet baviti nepotrebnim lažima? Ili će za mišljenje morati upitati na papiru trećeg čovjeka HNS-a Zdravka Mamića, apsolutnog gazdu hrvatskog nogometa. Ako je Mamićeva ostavka na funkciju u HNS-u glatko odbijena, onda je sve jasno. Stara poslovica 'koga nema, bez njega se mora' u HNS-u očito ne pali.