bizaran razlog

Frka na Maksimiru; čelnici Dinama odbili su igračima isplatiti premije za uspjeh u Europi!

01.04.2019 u 06:39

Bionic
Reading

Iza momčadi Dinama jedna je od najuspješnijih sezona u klupskoj povijesti. 'Modri' su dogurali do osmine finala Europske lige i na tom europskom putu uprihodili u klupsku blagajnu milijune eura. No, situacija se neočekivano zakomplicirala u trenutku kad je došlo vrijeme da klupsko čelništvo igračima isplati više nego zaslužene premije...

U nekoliko je navrata izaslanstvo igrača, predvođeno kapetanom Arijanom Ademijem 'interveniralo' kod klupskih čelnika. Najavljene premije za sjajne uspjehe koje je 'modra' momčad ostvarila u Europi nikako nisu sjedale na njihove račune, pa se u svlačionicu uvukao 'nemir'.

Ne, nije bilo nikakve pobune, ali nezadovoljstvo. To sigurno, posebno jer je razlog neisplate pošteno zarađenih nagrada poprilično bizaran. Daleko do toga da Dinamo nema novca, pa samo su od europskih nastupa i pobjeda u kvalifikacijama Lige prvaka, te u Europskoj ligi zaradili oko 17 milijuna eura! Dio tog prebogatog kolača trebao je sjesti na račune igrača i članova stručnog stožera, no čelništvo kluba odlučilo je stopirati taj transfer!

Naime, razlog je poprilično bizaran, ali u klubu se drže one stare izreke 'čist račun, duga ljubav'.

Dakle, za igrače Dinama više nema besplatnih dresova nego svaki koji tijekom sezone podijele ili daruju moraju sami platiti. Takva je klupska politika, slična se provodi i u mnogim europskim klubovima. I ona se jednostavno mora poštovati.

A Dinamovi su se igrači ove sezone malo zaigrali, poneseni i opijeni europskim uspjesima dečki su svoje dresove dijelili 'šakom i kapom' i kao da su zaboravili na taj 'neplanirani' trošak. Na njihovu žalost, u klupskom računovodstvu sve mora 'štimati', pa su pedantni 'čuvari' novca i klupske imovine pažljivo zbrojili koliko dresova nedostaje po svakom igraču te su izračunali koliko je koji nogometaš dužan klubu.

  • +52
Europska liga, osmina finala: Dinamo - Benfica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

I onda je, donosi u svojoj priči 24sata, u svlačionicu stigla informacija kako će premije stići tek kad svi igrači plate zadužene dresove! Navodno 'modrim' nogometašima taj 'neplanirani ceh na kraju fešte' baš i nije najbolje sjeo, no klupska se pravila - kakva god ona bila - moraju poštivati. Tako 24sata donosi kako su igrači sami odlučili što prije riješiti ta dugovanja, a sve kako bi što prije dobili zaslužene premije.

Navodno je proteklih dana klupski Fan shop radio 'prekovremeno', a najbolje su mušterije bili - sami igrači Dinama. Iz dućana su izlazili s punim vrećicama - svojih dresova koje su potom vraćali oružarima! I zarada je u Fan shopu - zahvaljujući samim igračima - bila poprilična.

Naime, Dinamo ove sezone igra u tri različita kompleta dresova - standardnom plavom, crnom i žutom. Cijena? Crni i plavi su po 549 kuna komad, dok je žuti nešto jeftiniji i stoji 479 kuna.

  • +31
Europska liga, uzvratna utakmica, Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Modri' su ove sezone odigrali ukupno 20 utakmica u kvalifikacijama za Ligu prvaka i u Europskoj ligi, od toga je polovica igrana ma Maksimiru i gotovo je sigurno da su neki od igrača doslovno na svakoj utakmici na Maksimiru svoj dres - donirali. Pa onda još koji i na gostovanju te na utakmicama Hrvatski Telekom Prve lige... Navodno su, navode 24sata, ovog puta najviše u Fan shopu 'ostavili' kapetan Ademi te Lešković i Theophile, ali ni ostatak 'modrih' nije bio pošteđen odlaska u nabavku.

Kako god bilo, red se mora znati. Dinamovi su igrači to naučili na teži način. Prvo su morali 'uložiti' u svoje dresove, vratiti ono što su neplanirano podijelili navijačima, a tek će onda - kad se računi namire - dobiti više nego zaslužene premije. Vjerujte, trošak kupovine tih dresova će - s obzirom na visinu premija koje će im sjesti - odmah zaboraviti.

  • +12
Viktoria Plzen - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL