on je svoje rekao

Panika na Old Traffordu; čelnici kluba ostali su u šoku kad su čuli koliko novca David de Gea traži za ostanak u Unitedu

31.03.2019 u 17:29

Bionic
Reading

Golman Manchester Uniteda David de Gea (28) mogao bi već u ljetnom prijelaznom roku napustiti Old Trafford ako propadnu pregovori o produženju ugovora koji mu ističe u ljeto sljedeće godine. Čelnici 'crvenih vragova' ostali su u nevjerici kad su čuli njegove uvjete...

David de Gea jedan je od najboljih svjetskih golmana posljednjih nekoliko godina, španjolski reprezentativac briljira na golu Manchester Uniteda i praktički je sam bezbroj puta spašavao 'crvene vragove' od poraza. Sada je došlo vrijeme da svoje kvalitete i naplati te je započeo pregovore oko mogućeg ostanka na Old Traffordu.

Tako je De Gea otkrio kako od Uniteda traži godišnju plaću ne manju od 20 milijuna eura, čime bi postao najplaćeniji golman na svijetu. A čelnici 'crvenih vragova' navodno su, iako je svima bilo jasno da će i taj dan doći, ostali u šoku kad su čuli njegove uvjete. Tako su za sada pregovori s Manchester Unitedom 'zapeli' u slijepoj ulici, iako ga klub s Old Trafforda želi zadržati u svojim redovima.

U međuvremenu se pojavio veći problem, naime, ako pregovori propadnu De Gea bi mogao već ovog ljeta napustiti Manchester. Zainteresiranih klubova koji su spremni platiti ono što sjajni španjolski golman s pravom traži - ima. Prvi je PSG koji je spreman ispuniti njegove zahtjeve, te Unitedu nudi odštetu od čak 70 milijuna eura.

  • +4
PSG - Manchester United; Liga prvaka; 6.3.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, nije PSG jedini, u najozbiljnijim kombinacijama je i madridski Real koji možda nudi i bolju soluciju jer bi uz novac put Old Trafforda poslao i Thibauta Courtoisa koji baš i nije oduševio svojim nastupima u Realu.

David de Gea je u Manchester United stigao 2011. godine iz Atletico Madrida, a vrijednost tog transfera iznosila je 20 milijuna eura. U ljeto sljedeće godine ističe mu ugovor i tada bi mogao otići iz Uniteda bez odštete.